Tempo op slotklim nekt Mike in tweede rit Yorkshire

Magnus Cort Nielsen heeft in de Tour de Yorkshire de tweede etappe gewonnen. Bovenop de beklimming van Cow and Calf naar Ilkley was hij de beste van een uitgedund peloton na 149 kilometer. Met zijn laatste versnelling verwees hij Greg Van Avermaet naar de tweede plaats. Mike kwam op 31 seconden als 26e over de lijn. In het algemeen klassement staat hij 29e op 41 seconden.

Cort Nielsen klopt Van Avermaet
Vier koplopers kleurden de openingsfase van de koers: Horton, Rossetto, Bravo en Tom Baylis kregen niet meer dan drie minuten voorsprong. Veel meer niet omdat het peloton niet opnieuw verrast wilde worden. Rossetto hield het langst stand aan kop, nadat hij ruim twintig kilometer voor de meet zijn medevluchters op het heuvelachtige parcours loste. Op de beklimming van Old Pool Bank werd hij gegrepen. De deur stond open aan de achterkant van deze korte maar steile (typisch Yorkshire) helling, maar een groot pak reed naar de voet van de slotklim in Ilkley. BMC nam het commando richting de slotklim. Het tempo werd hoog gehouden door Mikes ploegmaat Michael Storer. Serge Pauwels ging op en over de Australiër, met zijn landgenoot Greg Van Avermaet in zijn wiel. De beslissende demarrage van de BMC-kopman volgde niet, waarna Magnus Cort Nielsen een ferme versnelling plaatste in de slotmeters. Met fietslengtes verschil kwam de Deen over de finish, waarna hij ook nog eens de leiderstrui mocht aantrekken.

Mike in rol van wegkapitein
In deze Tour of Yorkshire heeft Mike voor de eerste maal de rol als wegkapitein. Hij zorgt dat zijn ploegmaten op de juiste plek zitten, zeker bij een leadout. Dat was gisteren in de sprint belangrijker dan vandaag, omdat de 'punchers' aan de beurt waren. Mike begon bij de eerste tien aan de slotklim, maar kon het hoge tempo op de klim niet bolwerken.

Mike: "Ik voelde me goed, dus wilde ook wel proberen op de slotklim, samen met onze Aussies Hindley and Storer. Met een uitgedund peloton kwamen we aan de Cow and Calf, mede door de klimmetjes ervoor op zo'n twintig kilometer voor de meet. Johannes Fröhlinger zette ons prima af. Ik hoopte dat ze niet de hele klim vol reden, maar dat gebeurde eigenlijk wel. Op één kilometer merkte ik al dat het tempo te hoog was. Morgen zal waarschijnlijk voor de sprinters zijn en zondag weer voor de mannen, die kunnen klimmen. Want ook voor de punchers wordt het waarschijnlijk op het einde te zwaar. Maar we zullen zien, we gaan in ieder geval ons best doen!"

Back to Top