Mike hervat competitie in Tour de Yorkshire

Mikes rustpauze na zijn drukke voorseizoen zit erop. Donderdag hervat hij de competitie in de Tour de Yorkshire. Het graafschap Yorkshire, dat in het noorden van Engeland ligt, vormt van 3 mei tot 6 mei het decor voor een rondrit die 4 etappes kent: Beverley-Donaster (182 km), Barnley-Ilkley (149 km), Richmond-Scarborough (181 km) en Halifax-Leeds (190 km).

In 2017 was de eindzege voor de Belg Serge Pauwels, in 2016 waren de bloemen voor ThomasVoeckler.

De ploeg van Sunweb
Sunweb verschijnt aan de start met zeven reners aan de start: Bauhaus, Fröhlinger, Hindley, Stamsnijder, Storer, Teunissen en Walscheid.

Lastig parcours met veel publiek
Vanuit zijn nieuwe woonplaats Rosmalen blikt Mike vooruit: "Woensdag gaan we op pad. Die koers heb ik een keer eerder gereden, in 2015. Ik herinner me nog het lastige parcours met veel korte, steile klimmetjes en heel veel publiek. Dat zal de komende week wel niet anders zijn. Na de klassiekers heb ik wat gas teruggenomen. Het is dus even afwachten hoe ik me daar voel. 

Tv
Yorkshire wordt dagelijks vanaf ongeveer 17.00 uur rechtstreeks uitgzonden door Eurosport. Donderdag, zaterdag en zondag is de koers te zien op Eurosport 1, vrijdag op Eurosport 2.

 

 

Back to Top