Lekke band Matthews doet werk van zijn Sunweb-ploegmaats te niet

De Deen Michael Valgren Andersen  (Astana) heeft na een spannende finale de Amstel Gold Race op zijn naam geschreven. Na 35 beklimmingen en veel draaien keren in Zuid-Limburg  versloeg hij in een sprint Roman Kreuziger. De twee reden in de slotkilometers weg uit de groep met favorieten. Gasparotto werd 3e, Sagan klopte Valverde en Wellens in de spurt voor plek 4.

Mike voert opdracht uit
Tot 40 km voor de finish reed Mike mee in het peloton dat jacht maakte op maakte op negen vroege vluchters, die het beeld van de koers aanvankelijk bepaalden. In deze kopgroep zaten twee landgenoten:  Bram Tankink  (LottoNL-Jumbo) en Oscar Riesebeek  (Roompot). Het peloton slaagde er pas laat in de koplopers te achterhalen. Mikes opdracht was Michael Matthews in de finale goed af te zetten bij de slotbeklimmingen. Na de passage van de Gulpenerberg zagen we Mike samen met oud-ploeggenoot Maarten Wynants lossen uit het peloton. Tekenend voor Mikes nieuwe status in het peloton is de aandacht die NOS-tv hieraan schonk. De tv-ploeg van L1 zocht hem zelfs op toen hij na het verlaten van de koers de Sunweb-bus binnenging.

Lek op verkeerde moment
Michael Matthews die zich door het goede werk van zijn ploeggenoten in de slotfase nadrukkelijk kon tonen in de groep met favorieten, reed helaas op het verkeerde moment lek. Nadat hij van een neutrale motorrijder een wiel had gekregen, slaagde hij  er niet meer in de eerste groep  te bereiken. Als 24e arriveerde hij in Berg en Terblijt. Ploeggenoot Geschke werd 81e, Ten Dam 93e .Theuns, Fröhlinger en Andersen verlieten net als Mike voortijdig de wedstrijd.

"In het begin voelde ik mij goed", vertelt Mike na de wedstrijd. "Ik kon goed en attent mee koersen. Maar het gevoel werd alleen steeds minder. Omdat de kopgroep zo'n groot gat kreeg, werd er later in de koers heel hard gereden. Ik kwam nog met de eersten tot aan de Kruisberg, maar daar werd ik uiteindelijk gelost."

Back to Top