Met rugnummer 45 over de hellingen van de Amstel Gold Race

Met rugnummer 45 verschijnt Mike zondag in Maastricht aan de start van de Amstel Gold Race. Zes Sunwebploegmaats zullen daar met hem op De Markt worden voorgesteld aan de supporters: Matthews (41), Theuns (42), Fröhlinger (43), Geschke (44), Ten Dam (46) en Andersen (47).

Als om 10.30 uur het startschot is gevallen, moeten de renners al na 9 km over de Slingerberg. Het parcours met een lengte van 260 km telt maar liefst 35 beklimmingen, waaronder  de Gulpenerberg, de Raarberg,  de Cauberg, de Keutenberg, Bemelerberg en Sibbergrubbe.  De zwaarste hellingen zitten in de slotfase. Rond 17.00 zullen de renners finishen in Vilt.

Training
Mike, die deze week eigenlijk begon aan een rustperiode na zijn lange – en geslaagde – voorseizoen, werd door zijn ploeg pas afgelopen woensdag  opgeroepen voor de Amstel.  Als voorbereiding op zijn tocht over de Limburgse hellingen nam hij afgelopen donderdag deel aan een trainingsrit op de baan van Herungerberg (Venlo). In de slotfase toonde hij daar zijn klasse door in de laatste ronde alleen naar vier vluchters te springen en hen te kloppen in de sprint. Bij de huldiging kreeg hij gezelschap van zus Britt, die de snelste dame was (Foto: v.l.n.r. Kornafel, Mike, Britt, Jahnke).

Tv en media
Diverse tv-zenders schenken veel aandacht aan  de Limburgse klassieker. L1 begint al om 8.45 met een voorbeschouwing en de ploegenpresentatie. Vanaf 13.30 uur zijn de mannen- en vrouwenwedstrijd te volgen via NOS, Sporza en Eurosport.

Startlijst en website .

Mike over de koers
De Amstel heb ik een keer eerder gereden, in 2016. Uiteraard ken ik de wegen in en rond Valkenburg wel. De supporters zullen ongetwijfeld weer op post zijn. De laatste weken word ik sowieso vaker aangemoedigd, hier in eigen provincie zal dat niet anders zijn. In de koers is het mijn taak om de beschermde renners, met name Michael Matthews, goed in de richting te loodsen van de belangrijke zones en de finale. Cruciaal zullen de Eyserbosweg en de Kruisberg zijn.

Back to Top