Door zijn onverwachte  deelname aan de Amstel Gold Race kan Mike zondag mogelijk een vervolg geven aan zijn sterke optreden in de voorjaarsklassiekers met o.a. een tweede plaats in Dwars door Vlaanderen en een elfde plaats in Parijs-Roubaix (foto).

Verhuizing in rustperiode
Na afloop van Parijs-Roubaix stond er voor hem een rustperiode gepland, waarin hij zich zou voorbereiden op o.a. de Tour de Yorkshire van begin mei. Bovendien zou hij na zijn lange voorjaarsseizoen eindelijk aandacht kunnen schenken aan de verhuizing naar Rosmalen, waar hij met zijn vriendin Corine van der Zijden enkele maanden geleden een woning heeft gekocht.

 

 Prachtige koers in eigen provincie
"Gisteren hoorde ik dat tweede reserve stond voor de Amstel ", vertelt Mike. "Vanmorgen liet ploegleider Aike Visbeek weten dat ik zondag in Maastricht aan de start sta. Ik vervang de zieke Lennard Kämna. De Amstel lijkt me prachtige wedstrijd om in feite ongepland te rijden. Bovendien is het altijd leuk om in eigen provincie te koersen. Ik moet natuurlijk nog wel overleggen met de ploegleiding welke rol ik precies krijg. Ik heb wel zin in de Amstel!"