Verdiend applaus was er uiteraard voor wereldkampioen Sagan die van ver aanviel en vroege vluchter Didier klopte op de baan in Roubaix. Even nadat Terpstra de derde podiumplaats weggekaapt had voor Van Avermaet, Stuyven en Vanmarcke, sprintte Mike in een klein groepje naar een fraaie 11e plaats.

Aandacht
Dat hij hiermee zijn goede optreden bevestigde in de voorjaarsklassiekers, bleek ook direct na de finish uit de aandacht van de pers voor Mike. Meteen mocht hij voor de microfoon van o.a. de Nederlandse tv en radio zijn verhaal doen.

Vroege vlucht
De Hel van Noorden kende een razendsnelle opening, waarna uiteindelijk een groep van negen vroege vluchters kon wegblijven. Van hen bereikte alleen de Zwitserse kampioen Didier met voorsprong de piste in Roubaix.

Demarrage
Toen er nog minder dan negentig km afgelegd moest worden, sprong Mike weg uit het peloton in het gezelschap van Gilbert. Even later voegde Politt zich bij hen. Echt veel voorsprong kregen ze niet en net na de ravitaillering, kwam het peloton weer terug.

Weer erbij
Ook bij een demarrage op ruim vijftig kilometer van de aankomst was Mike weer van de partij. Even later zette Sagan aan en … weg was hij.

Supporters bij Mons-en-Pévèle
Juist voordat Mike met het eerste pelotonnetje de kasseien van Mons-en-Pévèle opdraaide, ontsnapte hij aan een valpartij direct achter hem. Even later kon hij zich trots tonen aan de Ysselsteynse supporters die – met spandoek – aan het einde van deze bekende strook stonden. 

11e op de piste
Toen Wout van Aert, Vanmarcke en enkele anderen in de slotfase gas gaven, kon Mike net niet mee, maar toch slaagde hij er in de slotfase in om weer te demarreren uit 'zijn' groep. In de sprint om de 7e plaats bleven Politt, Phinney, Stybar en Dubusschere hem net voor. Olivier Naesen werd 12e, Van Aert 13e.

 

 
Mike dendert op kop over de kasseien

Mike blikt tevreden terug op zijn helletocht: "Ik wilde anticiperen in het Bos van Wallers. Ik vond dat een goed moment, want ik zat al de hele tijd in een goede positie. Helaas kregen we toen niet veel ruimte, maar ik voelde me nog goed en wist dat Mons-en-Pévèle belangrijk was. Ik draaide als tiende op en dacht dat het oké was. Helaas niet ... Toen ik de ruimte kreeg, was gat al vrij groot. Daar reden de sterksten weg. Op strook 7 ben ik vol doorgegaan en kreeg ik Stybar, Naesen en Politt mee. We raapten nog wat vluchters op en op Carrefour reed ik met Stybar weg. De rest kwam helaar terug. Op de piste konden we niet goed sprinten omdat de groep achter ons in de weg zat . Daardoor helaas net geen top 10."