257 km, van Parijs naar Roubaix, 53 km kasseien – de secteurs pavé  –, verdeeld over bijna dertig  stroken waaronder beroemde zoals Moins-en-Pévèle, Wallers, Le Carrefour de l'Arbre. Deze klus wacht Mike zondag 8 april, met andere woorden Mike neemt weer deel aan het wielermonument Parijs-Roubaix, de Hel van Noorden.

Hij weet hoe zwaar een hellekassei is, want de bekende trofee siert de huiskamer in Ysselsteyn. In 2014 won hij namelijk op overtuigende wijze deze wedstrijd bij de beloften. In 2016 en 2017 reed Mike telkens mee met de besten bij de grote jongens, maar merkte hij  in de slotfase dat hij nog iets tekort kwam. Hij werd respectievelijk 45e en 49e. Hopelijk kan hij dit jaar zijn goede prestaties in de Belgische klassiekers  een vervolg geven op de Noord-Franse wegen. Hoe de kasseien daar liggen, weet hij intussen wel.

Giant Defy
De renners starten om 11.00 uur in Compiègne en finishen rond 17.30 uur op de wielerbaan in Roubaix. De geselecteerden van Team Sunweb rijden op speciale fietsen: de Giant Defy, die is uitgerust met schijfremmen.

Ysselstynse supporters
Mikes ouders en Maarten Teunissen (neef van Martin) zijn vanmorgen al vroeg met de camper richting Roubaix getrokken. Zij gaan in ieder geval naar de 3 km lange kasseistrook van Mons-en-Pévèle, op een veertig kilometer van de aankomst. De finish in Roubaix kunnen ze – hoewel ze ervaren afstekers zijn – niet halen. Maar geen nood, via het tv-scherm kunnen zien hoe Mike zijn tocht vervolgt richting aankomst.

Deelnemers en rugnummers: lees hier.
Wedstrijdinformatie: lees hier. 

Tv
Om 10.40  uur zijn er al beelden van de start te zien op Sporza en Eurosport. Beide zenders geven vrijwel onafgebroken verslag van het wedstrijdverloop. De NOS zendt uit vanaf 13.00 uur.

Foto: Mike en Edward Theuns verkennen de kasseien
De Volkskrant schenkt vandaag in een groot artikel aandacht aan de verkenning van de Hel door de Sunwebrenners.

Vanuit Frankrijk vertelt Mike over de voorbereidingen: "We hebben alleen donderdag verkend en dat ging prima. De wegen waren nog vrij vettig. Maar waarschijnlijk is dat zondag niet meer het geval. Edward Theuns is kopman, maar Søren en ik zijn natuurlijk de vooruitgeschoven mannen. We rijden met de speciale kasseienfietsen, de Defy van Giant. Bovendien hebben extra brede tubes van 30 mm gemonteerd. Het wordt beslist een mooi koers. Ik ben benieuwd. Hopelijk heb ik goed benen en niet te veel pech!"