Sterke Mike toont zich in Scheldeprijs aan afstekende supporters

Enkele weken geleden, bij de start van Gent-Wevelgem, meldde een bookmaker op zijn krijtbord het getal  '40' bij de naam 'Mike Teunissen'.  Bij winst van Mike zou per ingelegde euro 40 euro uitbetaald worden.  We mogen aannemen dat er zondag  in Roubaix achter Mikes naam een lager getal staat, want ook in de Scheldeprijs liet Mike vandaag weer zien dat hij bij de  betere renners hoort. In de door waaiervorming en regen zware rit naar Schoten streed Mike steeds mee in de frontlinie.

Afstekers uit Ysselsteyn
De Scheldeprijs begon voor het eerst in Zeeland. Bij de start in Terneuzen hoorden drie meegereisde  Ysselsteynse supporters hoe Mike op het podium mocht vertellen over zijn mooie prestaties tot nu toe. Door slim gebruik te maken van het Zeeuwse wegennet slaagden ze erin om Mike onderweg zesmaal te zien. Echte 'afstekers' dus. Steeds reed Mike van voren in een groep die snel kleiner werd.

Slagbomen
Vijfentachtig kilometer van streep werd de wedstrijd al voor een deel  bepaald door het feit dat een dertigtal renners door rood licht reed bij een spoorwegovergang . O.a. Démare, Groenewegen, Curvers, Roosen, Martin en Boeckmans moesten op last van de jury de wedstrijd verlaten.

Kleine hoofdmacht
Al snel na het spoorwegincident achterhaalde het overblijvende eerste peloton van ruim 50 renners de kopgroep. Even later begonnen Doul en Duchesne aan een bij voorbaat tot mislukken gedoemde ontsnapping, want de sprintersploegen wilden alles bij elkaar houden.

Gevaarlijke plaatselijke ronden
Door de gestaag vallende regen werd de finale van de koers  nog erg gevaarlijk. Topsprinter Marcel Kittel zou zichzelf niet opvolgen als winnaar doordat hij enkele maken lek reed. Sunweb zat met drie man in de groep waaruit de winnaar zou komen: Søren Kragh Andersen, Max Walscheid en Mike. In slotfase probeerde Mike nog even de massasprint te voorkomen, maar hij kreeg geen vrijheid. Nadat sprinter Max was 'afgezet', nam Mike geen risico meer en reed  in het wiel van oud-ploeggenoot Sinkeldam als 23e over de meet. Roubaix wacht immers. Fabio Jakobsen (Quick-Step) bleek de snelste in de massaprint.

Focus op Max Walscheid
Mike: "Er stond veel wind waardoor het erg hectisch was in het Nederlandse deel van de koers. Het brak een paar keer, maar alles kwam weer terug. Totdat ongeveer halfkoers er een lang deel zijwind was. Ik wilde niet teveel risico nemen en zat wat te ver in de groep. Maar kon toch nog goed overspringen naar de eerste groep. Daar waren we met veertig renners en toen de tweede groep door rood licht reed (bij een spoorwegovergang), was de koers gedaan. Daarna heb ik mij gericht op Max Walscheid. op het einde schoof ik nog mee en wilde ik graag koers maken, maar het plan was om te sprinten met Max. Dus daar hebben we ons ook op gefocust. We kwamen wat ver te zitten bij de laatste drie kilometer. Toen moest ik nog een 'move' doen, maar was het eigenlijk te laat. Uiteindelijk lanceerde ik Max, waardoor hij nog zesde werd in de uitslag."

Back to Top