Scheldeprijs met een nieuwe lus door Zeeland

Tussen de twee grote wedstrijden staat traditiegetrouw de Scheldeprijs op het programma. Mike staat aan de start. Voor het eerst in de geschiedenis start de semi-klassieker in het Zeeuws-Vlaamse Terneuzen, waarna een tocht door Zeeland voor waaiers en een attractieve koers moet zorgen. De Scheldeprijs is met zijn 106 edities de oudste klassieker van Vlaanderen. Dé koning van de Scheldeprijs is de Duitser Marcel Kittel. Kittel toonde zich de snelste in 2012, 2013, 2014, 2016 en ook vorig seizoen.

Parcours
De Scheldeprijs is dit jaar tweehonderd kilometer lang en is traditioneel de Vlaamse klassieker met de minste hoogtemeters. Het startschot wordt dit jaar opvallend genoeg niet aan het Antwerpse Museum aan de Stroom gegeven, of zoals vorig jaar in Mol, maar wel in het Nederlandse Terneuzen. De renners worden verwacht aan het Raadhuis van Terneuzen, waarna ze via het sluizencomplex van Terneuzen en de Westerscheldetunnel richting Ellewoutsdijk (Borsele) rijden. Daar klinkt het officiële startschot. De organisatie hoopt met een tocht door Zeeland het spektakel al vroeg te openen. In geval van wind, kunnen waaiers voor een leuke wedstrijd zorgen. De renners passeren dan ook veel open vlakten, zoals de Veerse Gatdam, de Oosterscheldekering, de Deltaweg en de Havendijk in Yerseke. Na 129 kilometer ligt de Belgische grens op de renners te wachten en nog geen twintig kilometer later passeren ze voor het eerst aan de aankomst in Schoten. Daarna volgen er drie plaatselijke rondjes van 16,8 kilometer, met daarin een kasseistrook van 1700 meter.

Sunweb voor Max Walscheid
De rugnummers van de Sunweb-renners zijn als volgt: Phil Bauhaus (71), Søren Kragh Andersen (72), Roy Curvers (73), Lennard Hofstede (74), Tom Stamsnijder (75), Mike Teunissen (76) en Max Walscheid (77).
Team Sunweb coach Tom Veelers: “Normaal gesproken een typische koers, die eindigt in een sprint. We jagen dit jaar op een goed resultaat met Max Walscheid. We hebben een sterke lead-out om hem te ondersteunen, met Roy Curvers als wegkapitein. De laatste kilometers zijn dan voor Phil Bauhaus, Søren Kragh Andersen en Mike. 

TV
Michel Wuyts en José De Cauwer beginnen de live-uitzending namens Sporza woensdag vanaf 15:20 op één. Eurosport 2 gaat live vanaf 16:00.

 

Back to Top