Zieke Mike verlaat Parijs-Nice, maar blijft hoopvol voor klassiekers

De koninginnenrit van Parijs-Nice is gewonnen door Simon Yates, die zich ook op het podium mocht melden voor de gele trui. Na aankomst in het skioord Valdeblore La Colmiane bleek de leider in wedstrijd, de Spanjaard Sanchez, de verliezer van de dag te zijn. Hij verloor bijna vijf minuten op Yates.

Mike stapt af
Mike bereikte de finish noodgedwongen per auto, waardoor Sunweb morgen met slechts drie renners zal starten. Gisteravond liet Mike al weten dat hij zich niet fit voelde. Vandaag merkte hij al snel dat doorrijden geen zin had. Na overleg met de ploegleiding besloot hij de wedstrijd, die voor hem tot nu uitstekend verliep, te verlaten. Ploeggenoot Sam Oomen weerde zich goed en arriveerde als 10e. Wellicht slaagt hij er morgen in een top 10-plaats in het klassement te bemachtigen.

Geen kans om mee te bollen
Voor Mike is het zuur dat hij de Franse rittenkoers noodgedwongen moet verlaten: "Ik voelde mij sinds gisteren al niet goed en vandaag op de fiets was het nog een stuk minder. Het tempo lag de hele dag hoog, waardoor rustig meebollen ook niet mogelijk was. Ook de etappe van morgen is niet ideaal als je niet fit bent. Halverwege ben ik maar in de ploegleidersauto gestapt. Nu hoop ik dat binnen een paar dagen weer fit ben en de laatste rechte lijn richting klassiekers op een goede manier kan inzetten."

Back to Top