Ploegleider Sunweb opnieuw tevreden over Mike

Rudy Molard heeft de zesde etappe van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De Fransman reed in de laatste kilometers weg uit een kleine groep met favorieten en bleef Wellens en Alaphilippe nipt voor. Mike kwam als 53e over de streep met een achterstand van 6 minuten en 48 seconden. In het algemeen klassement staat Mike nu 37e. In het puntenklassement zesde.

Etappe met veel aanvallers
Het regende aanvallen in de beginfase van de koers en uiteindelijk wisten zes renners zich los te wrikken van het peloton. Bak, Grellier, Lemoine, Martens, Moinard en Scully pakten een voorsprong en zagen enige tijd later nog eens zeven renners aansluiten: Barbero, De Gendt, Démare, Kristoff, Politt, Teuns en van Lerberghe. Door de aanwezigheid van Teuns kreeg de kopgroep niet veel ruimte en de Belg liet zich dan ook weer terugzakken in het peloton. Barbero, De Gendt, Grellier, Moinard en Scully bleken over de beste benen te beschikken vooraan en scheidden zich op de derde klim af van hun medevluchters. Op de Côte de Gourdon zat het peloton de vluchters op de hielen. Op 25 kilometer van de finish werden zij ingerekend, met nog één beklimming (Côte de la Colle sur Loup)  voor de wielen. Na verschillende pogingen op de laatste klim van Yates, Henao, Wellens en Alaphilippe was een uitval van Rudy Molard succesvol.  Luis Léon Sanchez behield de leiderstrui, terwijl Wout Poels door een valpartij (met als gevolg een sleutelbeenbreuk) de strijd moest staken.

Persbericht Team Sunweb
Sam Oomen heeft zich in de lastige zesde etappe van Parijs-Nice knap staande gehouden.Hij eindigde in Vence als vijfde en klom in het algemeen klassement naar plek zestien. Hij maakte deel uit van de groep, die nipt werd afgetroefd door ritwinnaar Rudy Molard.
“Het was een zeer zware en snelle dag met een erg moeilijke finale”, reageerde Oomen na afloop van de etappe. “De jongens ondersteunden me vandaag echt goed en ik voelde me beter dan de eerste drie dagen. Ik had een beetje geluk in de laatste twee kilometer dat de kloof werd gedicht, maar ik ben blij met dit resultaat.” Chris Hamilton stapte vandaag niet meer op door ziekte en dus stond Sunweb nog met slechts vier renners aan de start. De ploeg besloot echter niet bij de pakken te gaan neerzitten en wilde Oomen zo goed mogelijk naar de slotklim helpen. “Dit pakte goed uit, Mike en Roy Curvers klaarden een ongelooflijke klus”, blikte ploegleider Morten Bennekou terug. “Vandaag was een dag die ons vertrouwen geeft voor de koninginnenrit morgen.”

Mike: "Ik begin wat ziek te worden. Vandaag was het ook al iets minder. Maar nog altijd wel goed hoor. We hebben de hele dag Sam geholpen, tot aan het opdraaien van het laatste klimmetje."

Back to Top