Tijdrit in Parijs-Nice: 43e plaats

Wout Poels heeft de individuele tijdrit van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. Hij was in de 18,4 kilometer lange vierde rit elf seconden sneller dan Marc Soler. Poels schuift op naar de tweede plek in het algemeen klassement, waarin Luis Léon Sánchez met succes de koppositie verdedigde. Mike werd 43e op 1 minuut en 43 seconden van Poels. Hij duikelt daardoor van de vijfde naar de 26e plaats in het klassement.

Poels maakt indruk
Poels zette een indrukwekkende prestatie neer op het glooiende parcours, waarvan de eerste acht kilometer omhoog liep aan gemiddeld 3,5 procent en de weg vervolgens grotendeels in dalende lijn richting de finish in Saint-Etienne ging. Het gemiddelde van Poels was 43,2 kilometer per uur. De gemiddelde snelheid van Mike bedroeg 40,5 kilometer per uur.
 
"Niet te gek omhoog en hard omlaag"
Mike: "De ploeg wilde dat ik me een beetje inhield in aanloop naar de komende dagen. Ik heb dus niet te gek gedaan op de stukken bergop, maar ben wel lekker hard naar beneden gegaan. Zeker nadat Julian Alaphilippe voorbij kwam. Ik heb zijn 'lijnen' een beetje gevolgd. Al met al viel de tijd nog mee. Zeker als je bedenkt dat het dus nog wel een stukje harder had gekund. Vanaf morgen ga ik vooral Sam Oomen ondersteunen. En dat zo goed en  zo lang mogelijk!"

Salon-de-Provence naar Sisteron (5e etappe, 165 kilometer)
Voordat het echte klimgeweld losbarst, krijgen de renners in de vijfde rit een behoorlijk geaccidenteerd parcours voor de kiezen. Er zijn onderweg vier beklimmingen opgenomen: twee van de derde categorie en één van zowel tweede en één van de eerste categorie. Goed voor ruim 1500 hoogtemeters. De top van de laatste beklimming ligt op dertien kilometer van de finish. Met nog negen kilometer te gaan wordt er nog een laatste (niet geclassificeerd) pukkeltje overwonnen. 

Back to Top