Weer ereplaats Mike in derde etappe Parijs-Nice

Mike blijft presteren, want ook in de derde etappe klasseerde hij zich knap achter Démare op een vijfde plaats. Drie renners hadden een voorsprong van 38 seconden op een grote groep met achtervolgers. De Fransman Jonathan Hivert zegevierde en boekte al zijn vierde seizoenszege. Hij klopte Luis León Sánchez en Rémy di Grégorio in de sprint. Sanchez neem de gele leiderstrui over van Arnaud Démare.

Halfkoers opgave Phil Bauhaus
In totaal begonnen 152 coureurs in Bourges aan een 210 kilometer lange onderneming naar Châtel-Guyon. Ettelijke minuten na de officiële start gaf het peloton al zijn zegen aan de kopgroep van de dag. Jay Robert Thomson, Fabien Grellier en Przemysław Kasperkiewicz  wisten een maximale voorgift uit te bouwen van zeven minuten. In die fase stapte Mikes ploegmaat Phil Bauhaus af met knieklachten. Grellier ging ondertussen dermate tekeer op de Côte du Boulard, dat zijn medevluchters Thomson en Kasperkiewicz moesten afhaken. Voor de Côte de Charbonnières werden ze allemaal gegrepen en daar liet Alaphilippe het peloton uit elkaar spatten. Hij probeerde het met Wellens, Fuglsang, Calmejane en Ion Izagirre. Maar een groep van twintig verzamelde zich in de frontlinie. De uiteindelijke koplopers met Sanchez maakte gebruik van de twijfel en pakten snel twintig seconden en duelleerde om de etappewinst.

Achtervolgers op Charbonnières
Een grotere groep formeerde zich op de col van derde categorie. Het waren vooral de renners van Groupama-FDJ, die leider Arnaud Démare weer probeerde terug te krijgen bij de eersten. Deze achtervolging duurde iets langer dan twintig minuten. De achterstand was iets meer dan één minuut. Toen de groep - met dus ook Mike - aansloot bij de kop van de wedstrijd waren de drie 'vogels' gevlogen. De spurt zou slechts een vierde plaats opleveren.

Het werd plan 'C' voor Mike
Mike: "We hadden eerst het plan om voor de sprint van Phil Bauhaus te gaan, maar die moest opgeven met knieklachten. Het tweede plan was om met Edward Theuns te sprinten. Maar 'Eddy' gaf aan dat hij niet top was en kreeg ik dus opnieuw een kans als alles samen zou lopen. Veel kwam ook weer samen, maar helaas niet alles! Toch heb ik geprobeerd een goede sprint te rijden. Ik koos voor het wiel van Démare en dat was prima. En de klassering natuurlijk ook weer. Ik zat wel nog met wat krampen, maar goed. Op de klim (Charbonnières) zaten we wel wat te ver. Maar uiteindelijk kwam ik bij Robert Gesink uit en ook Wout Poels kwam van achteruit (lekke band, red.) in de groep. Daardoor kwamen we weer snel terug in het peloton."

Tweede in puntenklassement
Mike staat nog steeds op een vijfde plaats in het algemeen klassement. Hij heeft 42 seconden achterstand op Luis Leon Sanchez. Inmiddels is Mike ook naar een tweede plaats gestegen in het puntenklassement. Hij heeft 17 punten en dat zijn er veertien minder dan Arnaud Démare.
Morgen staat de individuele tijdrit op het programma. Deze start in la Fouillouse en heeft een lengte van 18,5 kilometer en eindigt in Saint-Etienne. Na acht kilometer bereiken de renners het hoogste punt. Vanuit de start hebben ze dan bijna 275 hoogtemeters te pakken. Mike zal starten achter de Belg Tim Wellens en weet dat Julian Alaphilippe achter hem gaat jagen.

 

 

 

Back to Top