1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Met een tijd van 15 minuten en 15 seconden werd Mike 38e in de vierde etappe van de Abu Dhabi Tour. Hij had daarmee 54 seconden achterstand op winnaar Rohan Dennis. De 27-jarige Australiër wist de 12,6 kilometer lange tijdrit als snelste (14:21 min.) af te haspelen. Hij neemt door zijn tijdritzege ook de leiderstrui over van Elia Viviani. Mike steeg naar een 29e plaats in het algemeen klassement.

Tom Dumoulin kent pechdag
De kopman van Team Sunweb, wereldkampioen Tom Dumoulin, was aan het eerste tussenpunt één tel sneller. De Nederlander zag zijn kansen op winst echter in rook opgaan door materiaalpech, waardoor hij van fiets moest wisselen. Wilco Kelderman kende een betere dag; de nummer vier van de voorbije Vuelta klokte 14.37, goed voor de uiteindelijke vijfde tijd. Dumoulin verloor 31 seconden.

Gemiddelde boven 49,5 kilometer per uur
Mike: "De tijdrit was biljartvlak en kende weinig bochten naar mijn smaak, welgeteld één terugdraai bocht. Ik liet wel een lekkere tijdrit zien. Had misschien iets sneller willen zijn, maar hij was wel oké. Er stond best veel wind vandaag op het traject van 12,6 kilometer. Ook morgen gaat dit een rol spelen. Ze hebben zelfs regen voorspeld. Het wordt daarom belangrijk om onze klimmers goed bij te staan in de laatste etappe."