1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Op dag drie was het dan toch raak in de Abu Dhabi Tour voor Team Sunweb. De ploeg deed een prima lead-out met vooral Mike en Nikias Arndt en bracht de Duitser Phil Bauhaus in stelling. Marcel Kittel kwam een fractie tekort en werd tweede. BORA-renner Pascal Ackermann kleurde het podium volledig Duits.

Overzichtelijk koersverloop
Het koersverloop was overzichtelijk vandaag. Vroeg in de etappe over 133 kilometer was er een kleine kopgroep die ruimte kreeg. Sam Brand, Sergey Firsanov, Marco Maronese en Pierre Rolland kregen enkele minuten voorsprong, maar werden op ruime afstand van de finish in  Big Flag weer teruggehaald. Met nog een uur koers te gaan, werden verschillende pogingen gewaagd om waaiers te trekken. Zonder succes, want ook de derde etappe zou op een massasprint uitdraaien. 

Lead-out Sunweb
De renners van Team Sunweb nestelden zich rond vijf kilometer voor het einde in de frontlinie. Een treintje met Johannes Fröhlinger, Wilco Kelderman en dan Mike. Achter Mike zaten Nikias Arndt en Phil Bauhaus. Nadat Fröhlinger en Kelderman hun werk hadden gedaan was het de beurt aan Mike. Het peloton zat op dat tijdstip twee kilometer van de meet. Mike plaatste zich goed in vijfde positie achter de licht-blauwe mannen van Movistar. Kort daarna kwamen weer meer renners voorbij, maar met een mooie streep kletste Mike er weer langs op 1100 meter van de streep. Hij zette Arndt en Bauhaus af op zevenhonderd meter af en zorgde daarmee voor een uitstekende lead-out.. 

Perfect!
Mike: "Het was weer wat nerveus, maar het kwam nooit tot échte waaiers. In de eindsprint waren we vroeg en moesten nog even wachten. Iets voor de vod heb ik het duo Arndt/Bauhaus naar voren gereden, waarna Niki hem mooi in positie kon houden. Misschien zat hij nog wat ver, maar met de wind tegen kon Phil van achteruit komen. Perfect!"

Klassementen
Mike kwam als 116e binnen in dezelfde tijd als Phil Bauhaus. In het algemeen klassement staat hij nu 66e op dertien seconden van de Itraliaanse leider Elia Viviani.
Morgen staat er een individuele tijdrit op het programma over 12,6 kilometer.