Elia Viviani heeft in de Abu Dhabi Tour de tweede etappe gewonnen. De renner van Quick-Step Floors won na een rit van 154 kilometer in Yas Beach de massasprint. Danny van Poppel moest genoegen nemen met een tweede plek. Pascal Ackermann finishte als derde. Viviani neemt door zijn overwinning de leiderstrui over van Alexander Kristoff. Mike kwam als 65e over de streep en staat 47e in het algemeen klassement.

Vijf vluchters en daarna waaiers
Een kopgroep van vijf renners kleurde het eerste gedeelte van de wedstrijd, maar werden op 47 kilometer van de finish gegrepen. Kort erna ontplofte de koers. De wind zorgde ervoor dat het peloton in verschillende groepen uiteen viel. Klassementsleider Kristoff en Viviani bevonden zich in een achtervolgende groep. Ook Tom Dumoulin had - mede door een val - de slag gemist. Zij moesten in achtervolging op een grote groep met onder andere Alejandro Valverde die een halve minuut voorsprong veroverde.  De voorsprong van de leiders nam gestaag af, waarna op vijftien kilometer van het einde alles weer bij elkaar kwam. In de finale bleef de wedstrijd gesloten, waardoor het peloton zich op kon gaan maken voor de sprint, die door de Italiaan Viviani werd gewonnen.

Werken in de tweede waaier, alles komt toch weer samen
Mike: "We misten de waaiers in eerste instantie. Of eigenlijk zaten we er wel, maar het viel even stil. Kort daarna kwamen er weer wat mannen over ons heen en werd het opnieuw op een lint getrokken. Zelf zat ik toen nog een stukje verder als de rest van de ploeg. Uiteindelijk zat iedereen in de tweede waaier. Toen hebben we gereden om terug te komen. Dat lukte en waren denk ik met zo'n zestig coureurs over. In die fase viel het ook weer stil en kwamen nog meer renners aansluiten met o.a. Phil Bauhaus. Ik heb in de laatste kilometers weer mijn werk kunnen doen en heb Phil en Nikias afgezet rond de rode vod. Toen zat mijn 'job' er weer op. Uiteindelijk klasseert Phil zich op plaats nummer zes."