Alexander Kristoff heeft de openingsetappe in de Abu Dhabi Tour op zijn naam geschreven. De Europees kampioen van UAE Emirates zegevierde in de massasprint. Andrea Guardini en Caleb Ewan moesten genoegen nemen met de plaatsen twee en drie. De Noor mag door zijn ritwinst ook de eerste leiderstrui aantrekken. Mike kwam als 43e over de streep in dezelfde tijd als Kristoff.

Geen kans voor de kopgroep
De kopgroep van vijf werd op veertien kilometer van de streep gegrepen. De rit had een lengte van 189 kilometer en ging van Madinat Zaya naar Adnoc School. Vanaf dat moment waren de sprinttreintjes aan zet. De sprintvoorbereiding verliep warrig en ongecontroleerd. Ook voor Team Sunweb, die probeerde Phil Bauhaus te lanceren. Vooral Mike en Nikias Arndt hadden de opdracht om Bauhaus goed te positioneren in de laatste twee kilometer. Team Sunweb meldde zich op ongeveer vijf kilometer van de meet. Even later raakten ze elkaar echter kwijt.

"Drie maal half aangegaan"
Mike: "Iedereen is fris in zo'n eerste rit. Het waren ook 185 saaie kilometers, waarbij het in de laatste vier kilometer moest gebeuren. Toen ik op één kilometer voor de streep wilde aangaan, was Bauhaus mijn wiel kwijt. Ook Nikias Arndt was al uit beeld. Ik moest steeds weer opnieuw aanzetten, tot drie maal toe. Ik kon geen doorgang vinden aan de rechterzijde van de weg. Phil werd elfde in de daguitslag. De komende twee dagen gaan we het opnieuw proberen. Vandaag hadden we redelijk veel wind; de komende dagen is er minder wind. De temperatuur is prima met 32 graden. Misschien zelfs wat warm."