Jasper Stuyven heeft de slotrit van de BinckBank Tour gewonnen. De Belgische renner van Trek-Segafredo rondde een late uitval succesvol af in Geraardsbergen. Eén seconde achter hem werd Philippe Gilbert tweede vóór klassementsleider Tom Dumoulin, die daarmee de eindoverwinning zeker stelde. Mike werd in deze slotrit 22e en klom in het eindklassement naar een drieëntwintigste plaats.

Naar twee maal Muur blijven 35 renners over
Van de negen koplopers bleven Tony Martin en Elia Viviani het langst over. Op de eerste beklimming van de Kapelmuur van Geraardsbergen werden al speldenprikken geplaatst, onder aanvoering van Lars Boom. Team Sunweb controleerde op dat moment prima, al brokkelde het peloton uit elkaar. Mike moest een paar seconden toegeven, maar kwam alweer voor de Bosberg (enkele kilometers na de Muur) aansluiten. Voor Mike herhaalde zich dit scenario bij de tweede beklimming van de Muur. Op dat moment waren er nog 25 kilometer te gaan. Er bleven zo'n 35 renners vooraan over.

Dumoulin pakt tijd in 'Gouden Kilometer'
Peter Sagan pakte op de Muur zijn moment. Met een venijnige demarrage zette hij de rest op achterstand. Hij kreeg Stuyven, Wellens en Martin met zich mee. Een groepje met Dumoulin en Van Avermaet kon vlak na de beklimming de aansluiting maken, mede dankzij goed werk van Mikes ploegmaat Søren Kragh Andersen. In bij de laatste sprint gingen Wellens en Dumoulin er voor; de Limburger troefde daar zijn concurrent af en pakte een extra seconde. Alles kwam weer samen en op drie kilometer van de meet kreeg Stuyven de ruimte en hield knap stand tot op de meet. In de sprint achter hem toonde Dumoulin aan over genoeg power te beschikken; hij werd derde, nipt achter Gilbert en vóór Sagan en Van Avermaet.

Lastige koers, prima vorm en goed resultaat
Mike: "Bora controleerde de strijd richting Geraadsbergen achter de koploper. Dat was mooi voor ons, want wij konden in die fase sparen. Na de laatste beklimming van de Muur kon ik weer terugkeren. We moesten op dat moment alleen controleren. Tim Wellens en Greg van Avermaet moesten we natuurlijk in het oog houden. Die mochten niet vertrekken. En dat ging prima, vooral omdat Tom zelf super goed was. Dat onderstreepte hij ook in de sprint met zijn derde plek.
Hoe kijk je terug op een week BinckBank Tour?
"Ben tevreden over de vorm en heb goed mijn werk kunnen doen. Ik was niet super, maar zeker wel goed. Het was al met al een hele lastige koers, waardoor ik ook tevreden ben met mijn prestatie. En zeker met het resultaat van de ploeg!", aldus een tevreden Mike vanuit Geraadsbergen.