Even na 19.00 uur klonk op de beroemdste avenue van Parijs de bel voor de laatste ronde over de Champs-Elysées. Mike reed weer in het bekende Sunweb-treintje voor Matthews en zal op dat moment niet hebben stilgestaan bij dit bijzondere moment in zijn carrière.

Fraai debuut
Na drie weken ging hij een prachtig debuut in de Tour afronden. Jammer genoeg bleef sprinter Matthews steken op een 11e plaats, maar Mike heeft deze Tour duidelijk zijn bijdrage kunnen leveren aan de successen van de ploeg: 4 etappezeges, de groene trui, de bollentrui, de prijs voor de strijdlust en diverse ereplaatsen. Mike werd vandaag 121e in dezelfde tijd als winnaar Groenewegen. 

Groenewegen
In de verwachte massasprint leek Groenewegen zijn krachten te overschatten door al vroeg op kop te komen, maar hij hield uiteindelijk een fietslengte voorsprong op de snelle Greipel, die al tweemaal de slotetappe op zijn wist te schrijven. Het is bijna twintig jaar geleden dat een Nederlander de etappe in Parijs wist te winnen. In 1998 was Blijlevens daar de rapste.

Klein feestje
"In de slotfase is de trein goed bij elkaar gebleven, alleen zaten we uiteindelijk te ver van achteren. Dadelijk gaan we eten en daarna nog wat drinken. Een klein feestje, we hebben wel wat te vieren!"

 

Foto: Mike wordt in Parijs na afloop van de etappe opgewacht door supporters.

 

Mikes statistieken van de dag

Uitslag dagklassement (21e rit): 121e in dezelfde tijd als winnaar Groenewegen (LottoNL-Jumbo);
Algemeen klassement: 129e op 3:43:52 uren van leider Chris Froome (Sky);
Ploegenklassement: 12e;
Jongerenklassement: 20e op 3:37:38 uren van leider Simon Yates (ORICA);
Gevoel van Mike in 21e rit: ****, op schaal 1-5 van zeer slecht tot zeer goed;
Verreden kilometers: 3540 van de 3540 km;
Verrreden etappes: 21 van de 21 etappes;
Renners Team Sunweb in koers: 9 renners (in totaal 167);
Maandag start Mike in Boxmeer in Daags na de Tour.