Een commentator van NOS noemde Mike voor de start de 'dark horse' van de tijdrit. "Nou, dan heeft hij er niet echt verstand van", appte Mike meteen. Gisteren immers had hij al aangegeven dat hij vandaag niet voluit zou gaan, omdat de slotetappe naar Parijs met rood is aangestipt in het boekje van Sunweb.

Op de streep daar liggen immers kansen voor Matthews, de drager van de groene trui. 

 

Plaats in middenmoot
Hoewel Mike dus niet het uiterste gaf in de tijdrit in Marseille, reed toch naar mooie plaats in de middenmoot van het deelnemersveld.  Hij werd 82e. Zijn achterstand op winnaar Maciej Bodnar bedroeg 2:34 minuten.

Eindzege Froome
Zonder pech wint Chris Froome (Sky) morgen zijn 4e Ronde van Frankrijk. De Brit krijgt Rigoberto Uran (Cannondale) en Romain Bardet (AG2R) naast zich op het podium. Mikes ploeggenoot 'bollentrui'-Barguil reed een degelijke tijdrit en stelde zijn 10e plaats in het eindklassement veilig.

Plons … !
"Bij de tijdrit vandaag was het superdruk", zegt Mike. "Dus was het onmogelijk om bekenden te zien. We hebben intussen dagelijks echt veel media-aandacht, vooral voor Barguil en Matthews natuurlijk. Voor de rit van morgen treffen we vandaag geen speciale voorbereidingen. Morgenvroeg vliegen we pas naar Parijs."

Met een biertje
"Met de Nederlanders van onze ploeg waren al snel na de tijdrit weer in ons hotel bij Marseille Airport. Daar zijn we het zwembad ingesprongen … met een biertje in de hand."

Foto: Mike in actie in Marseille

 

Mikes statistieken van de dag

Uitslag dagklassement (20e rit): 82e op 2:34  minuten van Bodnar Boasson Hagen (Bora);
Algemeen klassement: 130e op 3:43:52 uren van leider Chris Froome (Sky);
Ploegenklassement: 12e;
Jongerenklassement: 20e op 3:37:38 uren van leider Simon Yates (ORICA);
Gevoel van Mike in 20e rit: ****, op schaal 1-5 van zeer slecht tot zeer goed;
Verreden kilometers: 3437 van de 3540 km;
Verrreden etappes: 20 van de 21 etappes;
Renners Team Sunweb in koers: 9 renners (in totaal 167);
Zondag wordt de 21e etappe verreden van Montgeron naar Parijs 103 km.