Mike had het vanmorgen al goed gezien. In een NOS-interview voor start vertelde hij dat er vandaag vandaag beslist kansen lagen voor ploegggenoot Arndt en voor hemzelf. Twintig vluchters reden al vroeg weg in deze langste etappe van de Tour en onder hen inderdaad Arndt.

Rotonde
Al kilometers voor de aankomst was het duidelijk dat dit de beslissende ontsnapping was. In de slotfase pakte Arndt heel slim de kortste kant van een rotonde en kreeg alleen Boasson Hagen mee in het wiel. Helaas bleek de Noor zo sterk dat hij Sunweb-renner gewoon uit het wiel reed. Zo ging de overwinning even later naar Boasson Hagen, de man die in het begin van de Tour na een fotofinish de eerste plaats aan Kittel moest laten. Mike (75e) arriveerde met zijn ploeggenotenin het grote peloton, dat een achterstand had van ongeveer 12 minuten. 

Klassementen
In de diverse klassementen verandert er na vandaag niets, Froome draag morgen weer het geel en Sunweb heeft defintief twee truien in bezit, de groene trui voor Matthews en de bollentrui voor Barguil.

Reactie van Mike 
"
Vandaag zaten de goede punchers mee in de ontsnapping. Daarvoor had ik de benen niet meer. Niki Arndt was echt onze beste man, daarom was het perfect voor ons dat hij in de kopgroep zat. Baosson Hagen was wel de terechte winnaar. En toch een mooie tweede plek voor Niki.

Belangrijke dag
In de tijdrit van morgen probeer wat te sparen, want zondag is voor onze ploeg een erg belangrijke dag. Maandag kom ik pas terug, want we blijven zondag nog in Parijs. We rijden dan rechtstreeks naar Daags na de Tour in Boxmeer". 

(Foto: tweede: een teleurgestelde Nikias Arndt na de finish)

Mikes statistieken van de dag

Uitslag dagklassement (19e rit): 75e op 12:27 minuten van Boasson Hagen (Dimension Data);
Algemeen klassement: 131e op 3:41:24 uren van leider Chris Froome (Sky);
Ploegenklassement: 12e;
Jongerenklassement: 20e op 3:36:38 uren van leider Simon Yates (ORICA);
Gevoel van Mike in 19e rit: ****, op schaal 1-5 van zeer slecht tot zeer goed;
Verreden kilometers: 3413.5 van de 3540 km;
Verrreden etappes: 19 van de 21 etappes;
Renners Team Sunweb in koers: 9 renners (in totaal 169);
Zaterdag wordt de 20e etappe verreden een tijdrit in Marseille over 22.5 kilometer.