Warren Barguil (Sunweb) heeft de laatste bergrit in de Tour de France gewonnen. Met deze zege gaf de leider in het bergklassement zijn bollentrui extra glans. Onderweg had hij deze overigens al definitief veroverd. Mike (151e) arriveerde met veel niet-klimmers in de grupetto.

In zijn gezelschap waren ploeggenoten Timmer, Arndt, Matthews, Sinkeldam en Curvers.

Sunweb succesvol
Voor de renners van de Sunwebploeg was er vandaag dus weer reden tot juichen in een Tour die voor ongekend succesvol verloopt. Barguil en Matthews hebben in totaal vier etappeoverwinningen geboekt, Barguil is zekere van de overwinning in het bergklassement en Matthews zal zonder tegenslag de groene trui veilig naar Parijs kunnen brengen.

Geel
Froome pareerde vandaag alle aanvallen van zijn naaste belagers en start morgen weer in de gele trui. Op drie dagen van Parijs staan Froome, Bardet en Uran nog altijd binnen de minuuut.

Mike: "Eerst champagne!"
"Vandaag vormden we op de Col de Vars een grupetto. Het was redelijk zwaar deze rit. Op de Izoard sloten alle mannen uiteindelijk weer bij ons aan en kwamen in een grote groep boven. Nu weten we van de geweldige prestatie van Barguil, maar eigenlijk is het heel raar dat je tijdens de koers daar zo weinig van hoort. Het enige wat je meekrijgt, is af en toe wat in de communicatie. En ineens hoor je 'hee, hij heeft gewonnen!'. Wat natuurlijk wel supermooi was om te horen. 

Champagne
Morgenvroeg gaan we bekijken hoe de etappe naar Salon-de -Provence aanpakken.Nu is er eerst champagne! We zitten samen met de jongens van LottoNL-Jumbo in Briancon in hetzelfde hotel als gisteren. Het is mooi dat wij vandaag 'Lotto' kunnen trakteren.

 

Mikes statistieken van de dag

Uitslag dagklassement (18e rit): 151e op 28:33 minuten van Barguil (Sunweb);
Algemeen klassement: 133e op 3:41:24 uren van leider Chris Froome (Sky);
Ploegenklassement: 12e;
Jongerenklassement: 21e op 3:36:38 uren van leider Simon Yates (ORICA);
Gevoel van Mike in 18e rit: ***(matig) op schaal 1-5 van zeer slecht tot zeer goed;
Verreden kilometers: 3191 van de 3540 km;
Verrreden etappes: 18 van de 21 etappes;
Renners Team Sunweb in koers: 9 renners (in totaal 169);
Donderdag wordt de 19e etappe verreden van Embrun naar Salon de Provence over 222.5 kilometer.