Primož Roglič (LottoNL-Jumbo) soleerde vandaag naar de zege in de 17e etappe van de Tour. Op de Galibier, de slotklim, kwam hij als eerste boven  en reed daarna weg van enkele andere koplopers en bezorgde zo LottoNL-Jumbo deze eerste overwinning in deze Ronde.  Mike bereikte in deze zware Alpenrit finishplaats Serre Chevalier in een grote 'bus'.

Bollen
Warren Barguil maakte vandaag deel uit van de kopgroep. Deze drager van de bollentrui verstevigde zijn leidende positie in het bergklassement door te scoren op de beklimmingen. In het bergklassement heeft hij nu 129 punten, concurrent Roglič staat tweede met 80 punten. In deze etappe legde hij beslag op een mooie vijfde plaats.

Groen
Al vroeg de etappe kwam Marcel Kittel ten val. Hij stapte nog even op de fiets, maar gaf er later de brui aan. Hierdoor start Michael Matthews morgen in de groene trui. Voorbeeldig teamwork van Sunweb had er overigens onderweg al voor gezorgd dat hij bij een tussensprint zijn achterstand op Kittel terug kon brengen  tot 7 punten.

Bus
Zoals we konden verwachten, bereikte Mike de finishplaats in een grote  bus. In het gezelschap van enkele ploeggenoten kwam hij (75e)  als een van de eersten van die groep over de streep. Roglič was toen al een half uur binnen.  
"Eigenlijk is er vandaag over mij niet zoveel te melden. De koers ontplofte op de Col de la Croix de Fer. Daarna kwam alles samen en zijn we in een grote grupetto doorgereden." 

Duwtje
In het Tourjournaal hoorden we in de live blog van ploeggenoot Sinkeldam hoe Mike hem onderweg een helpende hand had kunnen toesteken en zagen we hoe de bus op weg was naar het hotel. Morgen wacht weer een zware bergrit.

 

Mikes statistieken van de dag

Uitslag dagklassement (17e rit): 75e op 33:41 minuten van Roglic (LottoNL-Jumbo);
Algemeen klassement: 132e op 3:13:11 uren van leider Chris Froome (Sky);
Ploegenklassement: 12e;
Jongerenklassement: 22e op 2:09:04 uren van leider Simon Yates (ORICA);
Gevoel van Mike in 17e rit: ***(matig) op schaal 1-5 van zeer slecht tot zeer goed;
Verreden kilometers: 3011.5 van de 3540 km;
Verrreden etappes: 17 van de 21 etappes;
Renners Team Sunweb in koers: 9 renners (in totaal 169);
Donderdag wordt de 18e etappe verreden van Briançon naar Izoard over 179.5 kilometer.