1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

"Het was vandaag werkendag", vertelde Mike meteen na aankomst voor de NOS-microfoon. Maar het resultaat mocht er zijn: etappewinst voor Matthews en een groene trui die steeds meer in zijn bereik lijkt te komen! Bovendien vergrootte Barguil, de drager van de bollentrui, zijn voorsprong in het bergklassement een beetje.

Meesterzet
Toen op 120 km van de finish de vroege vluchters al waren ingerekend door het peloton slaagde de goed marcherende Sunweb-equipe erin sprinters als Kittel, Bouhanni en Groenewegen te lossen.Na de tweede beklimming bepaalde de ploeg het tempo van de afdaling. Ook in de vallei bleven Mike en zijn ploeggenoten de koers dicteren. Voortdurend reden zij op kop van het peloton

De Cauwer
"Hoe goed zijn die mannen van Sunweb!" sprak De Cauwer op Sporza zijn bewondering uit over de verrichtingen van de zwart-witten.

Groene trui
Bij een tussensprint op 43 km voor het einde ondervond Matthews geen tegenstand en was  de volle buit voor hem: 20 punten. Na een spannende eindsprint in Romans-sur-Isère liet hij Boason Hagen en Degenkolb achter zich en voegde op manier 30 punten toe aan zijn totaal, op een dag dat de drager van de trui, Kittel nergens scoorde. De strijd om het groen blijft spannend tot in Parijs.
(Foto: Mike neemt de groep op sleeptouw)

Reactie Mike
"We hadden vandaag verschillende scenario's bedacht, maar niet dit", laat Mike weten nadat hij zijn woordje al heeft gedaan voor de microfoons van de NOS, Wielerflits en Tour du Jour. "We hadden echt niet gedacht dat Kittel zou lossen. Toen dat gebeurde hebben we besloten om door te rijden. Er stond wind op het einde van de koers en dus moesten we een aantal mannen fris houden. Daarom heb ik de hele dag gereden met Lau (Ten Dam), Albi (Timmer) en Cummings. Toen het klimmetje kwam, heb ik uitgestuurd en ben ik rustig naar de finish gereden. In deze Tour blijf ik genieten."

Mikes statistieken van de dag
Uitslag dagklassement (16e rit): 106e op 6:19 minuten van Matthews (Sunweb);
Algemeen klassement: 133e op 2:40:01 uren van leider Chris Froome (Sky);
Ploegenklassement: 11e;
Jongerenklassement: 22e op 2:38:37 uren van leider Simon Yates (ORICA);
Gevoel van Mike in veertiende rit: *****(zeer goed) op schaal 1-5 van zeer slecht tot zeer goed;
Verreden kilometers: 2828.5 van de 3540 km;
Verrreden etappes: 16 van de 21 etappes;
Renners Team Sunweb in koers: 9 renners (in totaal 179);
Woensdag wordt de 17e etappe verreden van La Mure naar Serre-Chevalier over 183 kilometer.