In de lastige etappe door het Centraal Massief toonde Bauke Mollema (Trek-Segafredo) zich vandaag duidelijk de sterkste van een grote kopgroep. Na een geslaagde aanval verdedigde hij lang tijd een kleine voorsprong op enkele achtervolgers.Hiertoe behoorde ook Warren Barguil, die een gooi leek te doen naar een derde dagsucces voor de Sunweb.

Sunweb weer sterk
Uiteindelijk kwam Mollema solo aan in Le-Puy-en-Velay. Met drie man in de grote kopgroep deed Sunweb vandaag weer mee aan het front. Matthews kaapte onderweg de meeste punten weg  in de tussensprint voor de groene trui en legde uiteindelijke beslag op de 16e plaats, Barguil werd zelfs 5e, Geschke 24e.

In de bus
Mike arriveerde even na Roy Curvers (103e, op 23 minuten) in de bus als 162e. De achterstand van deze grote groep bedroeg ruim 26 minuten. In het algemeen klassement is Mike nu 139e.

Rustdag
Morgen genieten de renners van een rustdag. Hoe hij de eerste twee weken in Tour heeft ervaren, horen we morgen van Mike. Dinsdag staat etappe 16 op het programma, een rit over 165 km die renners van Le-Puy-en-Levay brengt naar Romans-sur-Isère.

Mike over de etappe
"Bovenop de eerste klim zat ik nog in het peloton. Dat was natuurlijk prima. Daarna ging Sky controleren en wij hadden drie ploeggenoten in de kopgroep. In de laatste klim zat ik van achteren. Al snel werd er 'grupetto' gemaakt en konden weer redelijk uitbollen naar de meet."

Mikes statistieken van de dag
Uitslag dagklassement (15e rit): 162e op 16:32 minuten van Bauke Mollema (Trek);
Algemeen klassement: 139e op 2:34:20 uren van leider Chris Froome (Sky);
Ploegenklassement: 13e;
Jongerenklassement: 21e op 2:32:18 uren van leider Simon Yates (ORICA);
Gevoel van Mike in veertiende rit: ****(goed) op schaal 1-5 van zeer slecht tot zeer goed;
Verreden kilometers: 2663.5 van de 3540 km;
Verrreden etappes: 15 van de 21 etappes;
Renners Team Sunweb in koers: 9 renners (in totaal 179);
Dinsdag wordt de 16e etappe verreden van Le Puy-en-Velay naar Romans -sur-Isère over 165  kilometer.