Michael Matthews bezorgde zijn Sunweb-ploeg de tweede overwinning in twee dagen. Hij was in Rodez de sterkste in de lastige aankomst bergop. Van Avermaet eindigde als tweede. Tv-kijkers konden vandaag goed zien hoe sterk de Sunweb-ploeg  van Mike is.

De hele etappe waren hij en zijn makkers in beeld, terwijl ze de koers controleerden zodat Matthews in een goede positie aan de slotfase zou kunnen beginnen. Zelfs Barguil zagen we  - in zijn bollentrui - bidons halen voor zijn ploeggenoten.

Weer champagne
Ploeggenoten Laurens ten Dam en Mike kwamen als 116e en 117e binnen. Hun achterstand bedroeg ongeveer 11 minuten. Ze wisten dat ze niet voor niets hadden gewerkt: vanavond weer champagne!

Roosen in de vroege vlucht
Lange tijd reden vandaag vijf vluchters met een voorsprong van enkele minuten voor het peloton uit. Bij hen zat Mikes oud-ploeggenoot Timo Roosen (Lotto NL-Jumbo). Nadat De Gendt  een kilometer of tien voor de streep als laatste koploper was gepakt, sprong Maurits Lammertink weg. Hij kreeg o.a. gezelschap van Arndt die de belangen van Matthews verdedigde. Drie kilometer voor de finish kon een groep van een veertig renners zich opmaken voor de eindsprint waarin Matthews oppermachtig bleek te zijn.

Groene trui
Matthews deed vandaag een goede zaak in de strijd om de groene trui. Onderweg scoorde hij bij een tussensprint 1 punt minder dan Kittel, maar In Rodez pakte Matthews door zijn zege 30 punten. Voor de geloste Kittel waren daar geen punten meer te behalen.

Reactie van Mike
"Vandaag was eerste plan om niet te veel mannen weg te laten rijden. Die vijf vluchters waren wel oké, al waren het wel goede renners. Ramnon Sinkeldam en Albert Timmer moesten toen gaan controleren. Gelukkig kregen ze steun van de ploegen BMC en Bahrein, dus dat was prima.Laurens ten Dam zou zou later overnemen in de heuvelzone, want we wisten dat ze daar zouden gaan versnellen. Het plan was verder dat Roy Curvers en ik zouden 'overleven'. Roy lukte dat niet, mij wel ... Toen hebben we besloten dat ik richting slotklimmetje van voren zou rijden. Zo'n vijtien kilometer heb ik dus nog wat kunnen doen en het eindresultaat mag er zijn!"

Interviews
Langs de lijn, NOS, Wielerflits ... veel interviews  vandaag.
"Mooi toch, we creëren een beetje bekendheid bij het publiek."

 

(Foto: Mike voert het peloton aan voor Barguil, Geschke, Arndt en Curvers)

Mikes statistieken van de dag
Uitslag dagklassement (14e rit): 117e op 11:05 minuten van Michael Matthews (Sunweb);
Algemeen klassement: 134e op 2:14:13 uren van leider Chris Froome (Sky);
Ploegenklassement: 15e;
Jongerenklassement: 20e op 2:12:45 uren van leider Simon Yates (ORICA);
Gevoel van Mike in veertiende rit: ***** (zeer goed) op schaal 1-5 van zeer slecht tot zeer goed;
Verreden kilometers: 2474 van de 3540 km;
Verrreden etappes: 14 van de 21 etappes;
Renners Team Sunweb in koers: 9 renners (in totaal 179);
Morgen wordt de 15e etappe verreden van Laissac naar Le Puy-en-Velay over 189,5  kilometer.