Mikes ploegmakker Warren Barguil maakte de 14 juli tot een echte feestdag voor de Sunweb-equipe. Na een attractieve rit door de Pyreneeën klopte hij in een sprint zijn medekoplopers Quintana, Contador en Landa. Vanavond drinken Mike en zijn ploegmakkers champagne

Bergtrui
Van tevoren had Barguil zijn leidende positie in het bergklassement al verstevigd door veel punten te pakken op de drie cols die in de korte rit van vandaag beklommen moesten worden. Mike (72e) en Roy Curvers (70e) bereikten de finishplaats Foix in het grote peloton, dat een achterstand had van ongeveer 15 minuten.

Winnen op 14 juli
Het was al 12 jaar geleden dat een Franse renner een Touretappe won op de nationale feestdag. Barguil, die in het voorjaar zijn heup brak en afgelopen zondag na een fotofinish naast de ritzege greep, reed vanaf de eerste beklimming al weg uit het peloton. Van tevoren hadden de Sunweb-renners ervoor gezorgd dat Matthews goed gepositioneerd  was bij de tussensprint voor het puntenklassement. Hij won daar voor Marcel Kittel.

In het algemeen klassement behoudt Aru de leiding, Mike steeg 8 plaatsen en staat nu op de 130e plaats. (Foto: vanmorgen voor de start met pap en mam)

Een tevreden Mike appt vanuit Foix: "De wedstrijd ontplofte al op de eerste klim. We moesten daar meteen zo hard mogelijk omhoog rijden. Op de tweede klim konden we een groepje vormen en daarmee reden we goed door. Bovenop slaagden we erin om aan te sluiten bij een groepje voor ons. Op de derde klim konden we het wat rustiger aan doen, maar toch haalden we nog een groep in. Uiteindelijk bereikten we Foix in de grote grupetto. Daar hoorden we pas dat Warren had gewonnen! Ik ben natuurlijk ontzettend tevreden. Een etappezege in de Tour is erg belangrijk voor ons. En dat is mooi gelukt. Nu doorpakken!

Mikes statistieken van de dag
Uitslag dagklassement (13e rit): 72e op 15:41 minuten van Warren Barguil (Sunweb);
Algemeen klassement: 130e op 2:03:15 uren van leider Fabio Aru (Astana);
Ploegenklassement: 15e;
Jongerenklassement: 21e op 2:01:11 uren van leider Simon Yates (ORICA);
Gevoel van Mike in twaalfde rit: ***** (zeer goed) op schaal 1-5 van zeer slecht tot zeer goed;
Verreden kilometers: 2293,5 van de 3540 km;
Verrreden etappes: 13 van de 21;
Renners Team Sunweb in koers: 9 renners (in totaal 179);
Morgen wordt de 14e etappe verreden van Blagnac naar Rodez over 181,5  kilometer.