1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mike hield vandaag in de twaalfde rit van de Tour opnieuw goed stand. In de rit van Pau naar Peyragudes over 214,5  kilometer lagen diverse cols. In de laatste 100 kilometer wachtte twee beklimmingen van eerste categorie, twee cols van tweede en zelfs één col van de buiten categorie. Mike zat veilig in de 'bus' en finishte op 34 minuten en 18 seconden.

Mike: "De Col des Menté was eigenlijk het belangrijkste. Die lag op 75 kilometer van de meet en die ging best goed. In ongeveer 70e positie ben ik naar boven gereden en daar was ik écht content mee. Na de afdaling kwamen we snel genoeg aan de voet van de Port de Balès, dat was 25 kilometer later. Toen zat het erop en heb ik rustig uitgestuurd en de langzaamste groep opgezocht. In die groep zat zeker geen tijdsdruk omdat de achterstand tot de kop van de wedstrijd nog redelijk was. In de groep van ongeveer veertig renners (ook wel 'bus' genoemd) hebben we tijd genomen. Want iedereen wist dat morgen nog een lastige ritje gaat worden. Kortom ik voelde me vandaag prima en ik hoop dat het morgen ook zo goed voelt!"

Barder wint de rit en Aru neemt gele trui over van Froome
Romain Bardet won de rit op een lastige aankomst. In het wiel van de Fransman van AG2R La Mondiale, eindigde Rigoberto Uran als tweede. De Italiaanse kampioen Fabio Aru werd derde, maar is wel de nieuwe leider. De Italiaan opende in de laatste driehonderd meter de debatten, waardoor gele truidrager Chris Froome het kind van de rekening werd. 

Mikes statistieken van de dag
Uitslag dagklassement (12e rit): 141e op 34:18 minuten van Romain Bardet (AG2R La Mondiale);
Algemeen klassement: 138e op 1:49:22 uren Fabio Aru (Astana);
Ploegenklassement: 15e;
Jongerenklassement: 21 op 1:47:09 uren van leider Simon Yates (ORICA);
Gevoel van Mike in twaalfde rit: **** (goed) op schaal 1-5 van zeer slecht tot zeer goed;
Verreden kilometers: 2192,5 van de 3540 km;
Verrreden etappes: 12 van de 21;
Renners Team Sunweb in koers: 9 renners (in totaal 179);
Morgen wordt de 13e etappe verreden van Saint Girons naar Foix over 101 kilometer.