Het is een herhalend scenario in de vlakke etappes: vanuit de start ontsnappen enkele renners en dan rijdt Julien Vermote er de hele dag achteraan. Dit keer waren Marco Marcato, Maciej Bodnar en Frederick Backaert de gelukkige vluchters. Zij reden een voorsprong van vijf minuten bij elkaar, die daarna door de sprintersploegen tussen de twee en drie minuten gehouden werd. Mike en zijn ploegmaats zaten rustig in het peloton.

Bodnar gaat voor de solo
Toen het verschil onder de dertig seconden dook, vond Bodnar het welletjes. Hij demarreerde, reed zijn vluchtmakkers keihard uit het wiel en pakte direct een kleine minuut op het peloton. De achtervolgers hadden de grootste moeite om het verschil van 45 seconden te dichten. Tot in de laatste kilometer bleef Bodnar voor de sprinters uit. Door een ultieme inspanning van Fabio Sabatini werd de dappere Pool pas ingerekend. In de sprint stond opnieuw geen maar op Marcel Kittel. Hij bleef Dylan Groenewegen voor. De gele trui blijft in het bezit van Chris Froome. Michael Matthews werd vierde en revancheerde zich voor zijn mindere optreden en dag eerder.

Mike: "Ik heb mijn werk redelijk vooraan in het peloton gedaan rond kilometer drie voor het einde. Ons sprintplan hebben we uitgevoerd. Eigenlijk precies zoals we ons hadden voorgenomen. Met ook een aardig resultaat, de vierde plaats van Bling."

Mikes statistieken van de dag
Uitslag dagklassement (11e rit): 172e op 2:20 minuten van Marcel Kittel (Quic-Step Floors);
Algemeen klassement: 121e op 1:15:20 uren van Chris Froome (SKY);
Ploegenklassement: 15e;
Jongerenklassement: 18e op 1:13:18 uren van leider Simon Yates (ORICA);
Gevoel van Mike in elfde rit: **** (goed) op schaal 1-5 van zeer slecht tot zeer goed;
Verreden kilometers: 1978 van de 3540 km;
Verrreden etappes: 11 van de 21;
Renners Team Sunweb in koers: 9 renners (in totaal 179);
Morgen wordt de twaalfde etappe verreden van Pau naar Peyragudes over 203,5 kilometer.