Weinig nieuws uit Frankrijk. De tiende rit van de Tour van Périgueux naar Bergerac over 178 kilometer eindigde opnieuw in een massasprint. En dat opnieuw na een vroege vlucht van twee renners, t.w. Yoann Offredo en de jongste deelnemer aan deze Tour, Elie Gesbert. Mike kwam als 67e over de lijn. De sprinttrein van Team Sunweb kwam er niet aan te pas en zat te ver in de groep in de laatste kilometer. Ook Matthews speelde daardoor geen rol en werd slechts dertiende.

Groene trui lijkt geen optie meer
In de slotfase nam Lotto-Soudal de kop om Greipel in een goede positie af te zetten. In de laatste rechte lijn stond geen echter geen maat op Marcel Kittel. John Degenkolb eindigde als tweede, voor Groenewegen. Het geel blijft om de schouders van Chris Froome.
Door de 50 punten voor Kittel is de voorsprong in het puntenklassement op Mikes ploegmaat Michael Matthews 102 punten geworden. Deze achterstand lijkt niet meer goed te maken, mede omdat er waarschijnlijk nog een paar massasprints volgen. Het puntenverschil in een vlakke rit tussen de winnaar en bijvoorbeeld de nummer drie is al dertig punten!

Mike: "We zaten veel te ver in de laatste kilometers. We reden met zeventig kilometer per uur op de vod af, maar toen was het al te laat. In die laatste bocht zaten we gewoon te ver. Jammer! 

Mikes statistieken van de dag
Uitslag dagklassement (10e rit): 67e in dezelfde tijd als Marcel Kittel (Quic-Step Floors);
Algemeen klassement: 116e op 1:13:00 uren van Chris Froome (SKY);
Ploegenklassement: 15e;
Jongerenklassement: 17e op 1:10:58 uren van leider Simon Yates (ORICA);
Gevoel van Mike in tiende rit: **** (goed) op schaal 1-5 van zeer slecht tot zeer goed;
Verreden kilometers: 1774,5 van de 3540 km;
Verreden etappes: 10 van de 21;
Renners Team Sunweb in koers: 9 renners (in totaal 180);
Morgen wordt de elfde etappe verreden van Eymet naar Pau over 203,5 kilometer.