1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Rigoberto Urán heeft een veelbewogen de koninginnenrit van de Tour de France gewonnen. De Colombiaan was na een etappe van 181 kilometer met zeven cols in Chambéry de beste van een favorietengroep. Hij klopte Mikes ploegmaat Warren Barguil in een millimetersprint. Mike zelf kwam als 170e binnen op 37 minuten en 26 seconden. De tijdslimiet was vandaag 39 minuten en 57 seconden.

Weer een grote kopgroep
Al vanaf de start bergop was het vuurwerk. Tim Wellens opende het bal en was de aanstichter van een kopgroep van ruim dertig renners. Sunweb was hofleverancier met vijf coureurs: Ten Dam, Barguil, Matthews, Geschke en Arndt. De kopgroep werd door de mannen van AG2R La Mondiale uit elkaar gereden.

Matthews pakt punten bij tussensprint, Barguil gaat solo
In de vallei richting de voet van de Mont du Chat hielden de koplopers met o.a. Barguil de benen stil. Een groepje met Matthews was namelijk op komst, waardoor hij bij de enige tussensprint van de dag het maximale aantal punten kon pakken en een slag kon slaan voor de groene trui.  Op de Mont du Chat reed Warren Barguil solo weg van Mollema en Bakelants. Barguil hield zijn voorsprong van twintig seconden op de favorieten lang vast in de laatste en gevaarlijke afdaling. In de laatste elf kilometer kwam Bardet aansluiten en liet Barguil even later achter.

Favorieten komen bij elkaar
De achtervolgers, waar Barguil zijn wagon nog aan vastklampte, reden het gat naar Bardet dicht. Op twee kilometer van de streep was de aanval van de thuisrijder gedaan. Even leek het alsof vroege vluchter Barguil met een ultieme inspanning zijn wiel eerder over de meet drukte, maar uit de fotofinish bleek Urán alsnog de dagwinnaar te zijn. Chris Froome werd derde en pakte zo nog vier bonificatieseconden. Hij behoudt zijn gele trui met 18 seconden voorsprong op Fabio Aru. Mikes ploegmaat Warren Barguil vertrekt dinsdag in de Dourdogne in de bergtrui. Hij heeft dertig punten voorsprong op de Sloveen Roglic van LottoNl-Jumbo.

Gelost na de Grand Colombier
Na de wedstrijd stapte Mike in het vliegtuig voor de verplaatsing naar Bergerac, waar morgen de rustdag is. Na de landing in de Dordogne laat hij het volgende weten: "Opnieuw koers vandaag, maar dat was wel te verwachten in deze koninginnenrit.  Ergens tussen de Grand Colombier en de Mont du Chat werd ik gelost en zat ik niet al te fris. Ik heb toen gewacht op de groep met de sprinters. Dat ging nog wel prima. We wisten op tien kilometer van de meet dat we nog 14 minuten mochten verliezen. Dus dat was nog relatief viel, al hadden we aan de meet maar 2,5 minuut over."

Mikes statistieken van de dag
Uitslag dagklassement (9e rit): 170e op 37:26 minuten van Rigoberto Urán (Cannondale);
Algemeen klassement: 118e op 1:13:00 uren van Chris Froome (SKY);
Ploegenklassement: 15e;
Jongerenklassement: 17e op 1:10:58 uren van leider Simon Yates (ORICA);
Gevoel van Mike in achtste rit: ** (slecht) op schaal 1-5 van zeer slecht tot zeer goed;
Verreden kilometers: 1596,5 van de 3540 km;
Verreden etappes: 9 van de 21;
Renners Team Sunweb in koers: 9 renners (in totaal 181);
Morgen is een rustdag in Bergerac