1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Dat was nog eens een mooi eerste koersuur vandaag. De achtste etappe van de Tour van Dole naar Station des Rousses leende zich voor uitvalspogingen. Mike roerde zich ook in de beginfase van de rit. Toch waren Greg Van Avermaet, Alexey Lutsenko en Sylvain Chavanel na 20 kilometer pas de eersten die meer dan een halve minuut wisten te pakken.

Sunweb interesse in de tussensprint
Maar het avontuur van de drie ging niet door, want enkele kilometers later kwam de tussensprint. Sunweb bracht alles samen in functie van Michael Matthews, die in een pittig sprintje wel André Greipel moest laten voorgaan. Groene truidrager Marcel Kittel eiste de derde plaats op. Uiteindelijk wisten liefst 46 renners zich af te scheiden, al lieten de manschappen van Sky het verschil nooit ver oplopen. Vooral de Belgen en de Fransen in deze groep toonden zich bedrijvig.
Onder hun impuls van de Belgen en Fransen kwamen kleinere groepjes tot stand. Pas op de Côte de Viry (tweede categorie) trokken de sterkste renners ten strijde. In eerste instantie reden Jan Bakelants, Greg Van Avermaet, Serge Pauwels en Warren Barguil weg, later voegden Robert Gesink, Simon Clarke, Lilian Calmejane en Nicholas Roche zich hierbij. Ook Michael Valgren zou de sprong nog maken, vanuit het peloton. Lilian Calmejane won uiteindelijk de rit. Het Franse toptalent reed op de beklimming van de Côte de la Combe de Laisia-Les Molunes weg uit een groepje met Robert Gesink, die op plek twee strandde.

Aan de finish met een 'bus' van 45 renners
"In de beginfase was het onze bedoeling om Matthews vooraan te houden en eventueel mee te zijn in verband met de eerste tussensprint na zo'n veertig kilometer. Dat lukte toen we met een groep weg waren. Maar uiteindelijk zette LottoNL-Jumbo de zaak weer recht. Ook op het klimmetje zat Matthews mee, maar die groep ging eveneens niet door. Maar door deze versnellingen was het wel écht koers en dat bleef zo duren. En verder zou je vergeten dat het vandaag ook weer dik boven de dertig graden was. Kortom een pittige koersdag. Voor mij was het kijken totdat een redelijk mooie groep zou lossen. Dat gebeurde vlak voor de laatste klim. Ik kwam zo als 121e binnen op bijna eenentwintig minuten. Dat betekent dat er nog dik zeventig renners achter mij zaten en daar is dus niks mis mee", aldus Mike 

Mikes statistieken van de dag
Uitslag dagklassement (8e rit): 121e op 20:56 minuten van Lilian Calmejane (Direct Energie);
Algemeen klassement: 97e op 34:30 minuten van Chris Froome (SKY);
Ploegenklassement: 20e;
Jongerenklassement: 14e op 34:47 minuten van leider Simon Yates (ORICA);
Gevoel van Mike in achtste rit: *** (redelijk) op schaal 1-5 van zeer slecht tot zeer goed;
Verreden kilometers: 1415 van de 3540 km;
Verreden etappes: 8 van de 21;
Renners Team Sunweb in koers: 9 renners (in totaal 193);
Etappe van morgen: 9e rit van Nantua naar Chambéery over 181,5 km.