De leadout van Team Sunweb was in de zevende etappe van de Tour zeker de beste tot nu toe. Kopman Matthews werd derde achter Marcel Kittel en Edvald Boasson Hagen. Het verschil van dit duo was niet waar te nemen met het blote oog. De wedstrijdjury besliste in het voordeel van de Duitser uit de Quick-Step Floors formatie.

Mike, die zich opnieuw goed voelde op deze warme dag vertelt vanuit de bus het verhaal van de laatste drie kilometer. "We probeerden samen te blijven en pas laat van voren te komen. En dat lukte. We zaten op vijf kilometer van de meet in ongeveer tachtigste positie. Albert Timmer en Roy Curvers knalden daarna zo langs het peloton. Toen was het de beurt aan mij. Ik hield het treintje met nog drie kilometer te gaan van voren. Dat hield ik vol tot 1700 meter voor de streep en moest me opzij zetten. Nikias Arndt voelde dat prima aan en nam toen over. Ramon Sinkeldam zette daarna Matthews af. En Bling begon fris aan de laatste honderden meter en sprintte naar een mooie derde plaats."

Kwartet krijgt weinig ruimte
Wederom weinig strijd voor een plek in de vroege vlucht van de dag. De aanval van Mikes ex-ploegmaat Dylan van Baarle (Cannondale-Drapac), samen met de ervaren Italiaan Manuele Mori (UAE Emirates) en de Fransen Maxime Bouet (Fortuneo-Oscaro) en Yohann Gène (Direct Energie), was meteen de goede. Ze kregen ook vandaag geen ruimte omdat er redelijk wat wind stond. Alle ploegen stelde in de laatste vijftig kilometer alles in het werk om zijn kopman vooraan te houden. De verwachte wind zorgde niet voor waaiers en dus ook niet slachtoffers. Toch werd het leiderskwartet pas op 4,5 kilometer van het einde gegrepen. Gele truidrager Chris Froome kwam nooit in de problemen en blijft leider.

Mikes statistieken van de dag
Uitslag dagklassement (7e rit): 148e op 52 seconden van Marcel Kittel (Quick Step);
Algemeen klassement: 101e op 15:24 minuten van Chris Froome (SKY);
Ploegenklassement: 15e;
Jongerenklassement: 13e op 14:41 minuten van leider Simon Yates (ORICA);
Gevoel van Mike in zevende rit: **** (goed) op schaal 1-5 van zeer slecht tot zeer goed;
Verreden kilometers: 1227,5 van de 3540 km;
Verreden etappes: 7 van de 21;
Renners Team Sunweb in koers: 9 renners (in totaal 193);
Etappe van morgen: van Dole naar Station des Rousses over 187,5 km.