Marcel Kittel boeket vandaag zijn  tweede ritzege in de Tour. In de massasprint te Troyes was hij duidelijk sneller dan Arnaud Démare en André Greipel. Christopher Froome blijft leider. Mike deed zijn werk in de Sunweb-sprinttrein en kwam in gezelschap van Leezer en Van Emden op 1.22 minuut als 158e over de streep.

Vluchters
De rit verliep volgens het beproefde recept. Direct na het startsein sprongen  Backaert, Quéméneur en Laengen weg. Hoewel ze nooit meer dan drie  minuten voorsprong kregen, wisten ze tot 3 km voor de aankomst vooruit te blijven.

Punten
Halverwege de rit zorgden de mannen van Sunweb ervoor dat Matthews goed geplaatst was voor een tussensprint, zodat hij extra punten verdiende in de strijd om de groene trui. Ook in Troyes vergaarde hij punten door zijn 7e plaats achter winnaar Kittel. In de laatste kilometers voor de finish zagen we Mike voor in het peloton als gangmaker van de sprinttrein. In het algemeen klassement staat hij 98e. Zijn achterstand op Froome is bijna 15 minuten.

Parasol
Tijdens de lange tocht door het Franse landschap ontsnapten o.a. enkele renners van Sunweb aan een valpartij. Door zeer behendig te sturen wisten ze een grote parasol te ontwijken die op de weg waaide.

Mike over de koers
"Het ging eigenlijk hetzelfde als twee dagen geleden. We reden een ietwat saaie etappe bij heel warm weer. We zaten gewoon te wachten op de finale. Een finale waarin we elkaar helaas kwijtraakten. Ik kon nog wel een beurt doen, maar ook daarbij zaten we niet bij elkaar. Daarna heb ik de groep niet meer kunnen volgen. En mijn gevoel in de zesde rit? Drie sterren, want met zo'n temperatuur voelt niemand zich goed."

Oom Hans in de Tour
Met het Grand Départ dit jaar vlak over de grens, in Düsseldorf, zette de provincie Limburg vol in op het binnenhalen van de Tour de France. Zover kwam het niet. Maar de provincie, die zich zo graag als wielermekka profileert, geeft niet op. Vandaag had een Limburgse delegatie met daarin onder meer gedeputeerde Hans Teunissen (tevens oom van Mike en voorzitter van de supportersclub) voor de start van de zesde etappe in Vesoul een overleg met de kopstukken van Tour, onder wie directeur Christian Prudhomme. Limburg stak zijn interesse voor een Tourpassage in 2019 niet onder stoelen of banken. En natuurlijk maakte hij ook even tijd om Mike nog succes te wensen in deze etappe en de komende weken in zijn eerste Tour!

Mikes statistieken van de dag
Uitslag dagklassement (6e rit): 158e op 1:22 minuten van Marcel Kittel (Quick Step);
Algemeen klassement: 98e op 14:32 minuten van Chris Froome (SKY);
Ploegenklassement: 15e;
Jongerenklassement: 12e op 13:49 minuten van leider Simon Yates (ORICA);
Gevoel van Mike in zesde rit: *** (matig) op schaal 1-5 van zeer slecht tot zeer goed;
Verreden kilometers: 1014 van de 3540 km;
Verreden etappes: 6 van de 21;
Renners Team Sunweb in koers: 9 renners (in totaal 193);
Etappe van morgen: van Troyes naar Nuits-Saint-Georges over 213.5 km.