1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

In de vierde etappe van de Tour behaalde Mike een vijftiende plaats. De finale van de rit werd ontsierd door valpartijen, waarna de sprint werd gewonnen door Arnaud Démare (FDJ). Peter Sagan werd eerst teruggezet naar een 155e plaats en later gediswalificeerd voor zijn duw, die hij uitdeelde aan Mark Cavendish.

De eerste valpartij in de slotkilometer gebeurde iets achter Mike, waardoor hij uit de gevarenzone bleef in laatste honderden meters. Mike: "Het is zeker een vijftiende plaats. Maar ik heb liever een strakke lead out met onze formatie. Waardoor we Michael Matthews kunnen laten sprinten."

Van Keirsbulck in de schijnwerper
Guillaume Van Keirsbulck (Wanty-Groupe Gobert) kleurde in zijn eentje het verhaal van de dag. Hij trok al vroeg in deze vlakke rit van boven de tweehonderd kilometer ten aanval en kreeg daarbij weinig hulp. Op het hoogtepunt bedroeg zijn voorsprong liefst dertien minuten, maar naarmate de finishplaats Vittel naderde, reden de sprintersploegen het gat met Van Keirsbulck dicht. Op 17 kilometer van de meet was hij eraan voor de moeite. Mike zagen we in die fase achterin het peloton.

Mike wel weer op de afspraak
"Ja, het was proberen de tijd door te komen. Af en toe eens wat buurten met ex-ploegmaats van LottoNL-Jumbo. En natuurlijk ook sparen voor het slot en goed eten. Dat was het motto voor de eerste 160 kilometer. De finale was weer hectisch. De afspraak was dat ik met Matthews van voren zat bij de bocht op 2,5 kilometer van de meet. Dat ging goed, maar ik zag dat niemand volgde. Dus ik heb even gewacht. In die laatste bochten zaten we weer goed samen, maar toen was de eerste valpartij. Bling moest vol in de remmen en de rest werd ook gehinderd. Op dat moment was ik plotsklaps de laatste man en ben ik nog naar een groepje gesprint. Op zevenhonderd meter voor de streep moest ik het toen laten lopen."

Kort na de finish reageerde Mike ook op het terugzetten van Sagan naar de 155e plaats. Toen was nog niet bekend dat Sagan uit de Tour zou worden gezet. "Het was best moeilijk te zien. De jury zal het wel goed gezien hebben. Maar een lastige beslissing, maar wat te denken van Démare!

Mikes statistieken van de dag
Uitslag dagklassement (4e rit): 15e in dezelfde tijd als Arnaud Démare (FDJ);
Algemeen klassement: 75e op 2:28 minuten van Geraint Thomas (Sky);
Ploegenklassement: 5e;
Jongerenklassement: 12e op 2:03 minuten van leider Pierre Latour (AG2R La Mondiale);
Gevoel van Mike in vierde rit: **** (goed) op schaal 1-5 van zeer slecht tot zeer goed;
Verreden kilometers: 637,5 van de 3540 km;
Verreden etappes: 4 van de 21;
Renners Team Sunweb in koers: 9 renners (in totaal 194);
Etappe van morgen: Vittel naar La Planches des Belles Filles (aankomst bergop) over 160,5 km.