1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Het scheelde niet veel of Sunweb-kopman Michael Matthews had de derde rit gewonnen. Hij kwam na 212,5 kilometer in Longwy nét iets tekort. Alhoewel etappewinnaar Peter Sagan nog kort voor de finish uit zijn klikpedaal schoot. Mike deed goed werk in de finale tot ongeveer 1500 meter voor de streep.

Calméjane strijdlustige renner
De ontsnapping van de dag ontstond in twee tijden. Adam Hansen, Nils Politt en Romain Hardy vertrokken meteen na de start, niet veel later maakten Romain Sicard, Nathan Brown en de Belg Frederik Backaert de oversteek. In het peloton liet men wel begaan, maar de voorsprong werd nooit echt groot. Op zestig kilometer van de streep konden Lilian Calméjane, Pierre-Luc Périchon en Thomas De Gendt het niet langer aanzien. De drie gingen op en over de zes leiders, alleen een sterke Romain Hardy slaagde erin om aan te pikken. De vier bouwden het verschil van een minuut uit naar bijna twee minuten uit. Twintig kilometer voor het einde brak de veer bij enkele jongens vooraan. Het verschil dook onder de minuut, en dat was het sein om te versnellen voor Calméjane. De Franse hardrijder reed zijn drie vluchtmakkers op een oplopend stuk simpelweg uit het wiel. Hij hield het even vol, maar werd toch opgeslokt.

Alles op Matthews
De kenners waren het wel eens in de prognoses. het zou gaan tussen Van Avermaet, Sagan en Matthews. Team Sunweb en dus ook Mike zouden alles op Matthews zetten. Alles leek goed te gaan tot zo ongeveer 1,5 kilometer voor de streep. Eigenlijk aan de voet van de klim (van 1600 meter a 5,8%).

Mike: "Iedereen zat waar hij moest zitten. Simon Geschke, Ramon Sinkeldam, Warren Barguil, Nikias Arndt en ik. Op het moment dat we de klim opdraaiden en Simon Geschke doorschuift, raken we elkaar een beetje kwijt. Matthews zit dan nét iets te ver achter ons. We proberen hem nog op te wachten en met een laatste versnelling te positioneren, maar dat lukt in volle finale niet écht meer. Al zet Geschke hem nog mooi af in negende positie. Hij laat nog een fikse versnelling zien in de laatste 150 meter, maar komt tekort. Als je dan bedenkt waar hij had kunnen zitten, als hij bij ons in het wiel had gezeten. Dan kan het daar wel op aan komen, jammer. Voor mij zat het er op aan de voet van de finaleklim." 


Mikes statistieken van de dag

Uitslag dagklassement (3e rit): 111e op 1:49 minuten van winnaar Peter Sagan (BORA);
Algemeen klassement: 76e op 2:28 minuten van Geraint Thomas (Sky);
Ploegenklassement: 5e;
Jongerenklassement: 12e op 2:03 minuten van leider Pierre Latour (AG2R La Mondiale);
Gevoel van Mike in derde rit: **** (goed) op schaal 1-5 van zeer slecht tot zeer goed;
Verreden kilometers: 430 van de 3540 km;
Verreden etappes: 3 van de 21;
Renners Team Sunweb in koers: 9 renners (in totaal 195);
Etappe van morgen: Mondorf-les-Bains naar Vittel over 207,5 km.