De tweede rit van de Tour vertrok vanuit startplaats Düsseldorf over 203 kilometer naar Luik. Het peloton van 195 renners kwam vlak langs de Limburgse grens. De afstand van Noord en Midden Limburg tot de Duitse plaatsen tussen Mönchengladbach en Jülich bedroeg maximaal 75 kilometer. Daardoor zagen we ook veel Nederlanders langs de route.

Ritverslag
Bij kilometer '0' was het gelijk raak. De eerste demarrage van deze Tour de France kwam op naam van Laurent Pichon. De aanval van de Fransman van Fortuneo-Oscaro was direct raak. Thomas Boudat (Direct Energie), Yoann Offredo (Wanty-Groupe Gobert) en Taylor Phinney (Cannondale-Drapac) sprongen mee. Laatstgenoemde pakte op de eerste bergpunten en draagt morgen de bollentrui.

Sunweb geen interesse in de vlucht
Op het moment van de versnelling maakte Mike nog een babbeltje met Robert Gesink. Team Sunweb had geen interesse in deze vroege vluchtpoging. Het was trouwens een natte dag, waardoor het opnieuw op sommige plaatsen glad was. Op zo'n dertig kilometer van de streep viel een Katusha-renner, die nogal wat renners (waaronder Froome) meenam. Het Sunweb-treintje met Mike stuurde behendig om deze valpartij heen. In de laatste tien kilometer zat Mike met zijn ploegmaten op de tweede rij vooraan in de groep. 

Mike: "Ondanks de natte dag viel het al met al mee. Natuurlijk was het op het einde hectisch, maar dat is het altijd wel. Als Team Sunweb bleven we goed bij elkaar. Op 1,5 kilometer van de meet zou mijn moment komen en sprintte ik naar de kop. Enkele honderden meters na deze manoeuvre versnelde de Belgische Lotto ploeg en moest ik volgens plan afgeven. Daarna raakten ze elkaar kwijt. Nikias Arndt ging aan op 800 meter van de streep, maar Sinkeldam en Matthews zaten niet meer direct in zijn wiel."

Marcel Kittel won uiteindelijk in de straten van Luik de massasprint voor Arnaud Demare en André Greipel. Mikes ploegmaat Michael Matthews werd negende. De gele trui blijft om de schouders van Geraint Thomas.| Marcel Kittel schuift door naar de derde plaats op 6 seconden van Thomas.

Mikes statistieken van de dag
Uitslag dagklassement (2e rit): 153e in dezelfde tijd als de winnaar;
Algemeen klassement: 34e op 41 seconden van Thomas (Sky);
Ploegenklassement: 3e;
Jongerenklassement: 8e op 36 seconden van leider Küng (BMC);
Gevoel van Mike in tweede rit: **** (goed) op schaal 1-5 van slecht tot zeer goed;
Verreden kilometers: 217,5 van de 3540 km;
Verreden etappes: 2 van de 21;
Renners Team Sunweb in koers: 9 renners (in totaal 195);
Etappe van morgen: Verviers - Longwy over 212,5 km.