Niet alleen de eerste gele trui voor Geraint Thomas (Sky) was vandaag een verrassing voor de Tourvolgers. Ook Mike zorgde voor lovende commentaren door een snelle tijdrit bij zijn Tourdebuut. Op de gladde wegen van het regenachtige Düsseldorf zette hij uiteindelijk de 37e tijd neer en toonde hij aan dat zijn overwinning van de proloog van de Tour de L'Ain geen toeval was.

Sturen op een lastig parcours kan de ex-wereldkampioen veldrijden! Een vijftigtal supporters dat vanaf het Ysselsteynse clubloklaal Roelanzia met de bus naar de Duitse startplaats was gereisd, kon na afloop het spandoek met enige trots opbergen in de wetenschap dat 'hun' Mike zich had getoond in de eerste etappe.

In het algemeen klassement staat hij uiteraard ook op een 37e plaats.

Veertien kilometer afzien
Mike: "Ja, deze tijdrit was heel goed. Achteraf toch weer iets te snel gestart. Ik was in de eerste zes kilometer één seconde sneller dan Nikias Arndt. Daarna heb ik in de bochten niet te gek gedaan. Maar op de terugweg verlies ik toch wat tijd. Al is dat relatief en gaat het maar om enkele seconden. In de laatste twee kilometer zag ik nog de voor me gestartte Fransman Lemoine. De ervaring op deze eerste dag van de Tour was mooi, eigenlijk geweldig. Gewoon overal publiek en constant aanmoedigen, écht 'kicken'. Al was het natuurlijk toch gewoon 16,5 minuten flink afzien. Maar we zijn vertrokken en ik ben heel content."