Kan er een nog beter moment zijn voor een persoonlijke update dan nu, aan de vooravond van mijn eerste Ronde van Frankrijk?
Nee, dat dacht ik ook niet. Hoewel het plan al een aantal maanden geleden met de ploeg gesmeed werd, was het toch wel een fijne bevestiging toen de definitieve selectie van de ploeg vorige week uit de bus rolde.

Zeker ook aan alle berichten die hier op volgden was wel weer te merken hoe veel meer zo'n Tour leeft in tegenstelling tot alle andere wedstrijden. Dit werd wederom bevestigd toen bleek dat we al op dinsdag (dinsdag!, die Tour begint dus pas op zaterdag) samen moesten komen in het hotel in Düsseldorf. Er stonden namelijk al twee dagen vol met ploegenvoorstellingen en media interviews. Op deze vrijdag is het dan weer iets meer zoals een normale voorbereidingsdag op een wedstrijd. Ontbijtje, koffierondje/verkenning (ligt maar net aan waar de prioriteiten liggen, vandaag vooral op het 2e ;)), lunch, rust, massage, bespreking en diner.

Langzamerhand komen we dus meer in de Tourstemming, dit kwam gisteren al tijdens de officiële voorstelling en werd nog wat groter toen we tijdens de training al een deel op het parcours reden. Die stemming zal een eerste hoogtepunt bereiken als ik morgen om 17.12 begin aan mijn 14 eerste Tourkilometers, in de openingstijdrit. Zoals jullie onderhand gewend zijn, kunnen jullie hier lezen hoe dat en alle andere etappes aankomende weken zullen gaan. 

Jusqu'a la prochaine fois, oftewel, bis zum nächsten!