Mike kan juichen voor titel van ploeggenoot Sinkeldam

Na een zeer spannende finale bij het NK op de weg bleek Ramon Sinkeldam in 's-Heerenberg de snelste sprinter van een uitgedund peloton. Hij klopte met klein verschil Wippert en de torenhoge favoriet Groenewegen. 

Direct na de finish omhelsden een dolblije Mike en Dumoulin hun ploeggenoot. Hier was duidelijk bewezen dat de mannen van de sprinttrein Ramon goed hadden afgezet. "Opnieuw in het winnende kamp! Heel erg blij voor @RSinkeldam, dik verdiend #NKMontferland", twitterde Mike al vlug, die als 21e werd geklasseerd. (Foto: Supporters met nieuwe spandoek bij NK)

Kopgroep in de regen
Een groot deel van de wedstrijd werd bepaald door een flinke kopgroep die meteen na de start ontsnapte in het regenachtige Montferland. Al snel bedroeg de voorsprong ruim 5 minuten. Bij de 19 vluchters zaten o.a. Gesink, Bouwman, Bol, Van der Haar en Ike Groen. Met Ike reed Mike vaak  samen in de jaren dat ze bij de junioren en beloften reden.

Ontsnapping in finale
25 km voor het einde van de wedstrijd sloot het peloton aan bij de laatste vluchters en begon een boeiende finale die gekenmerkt werd door veel demarrages. Mike deed nadrukkelijk mee in de strijd om te ontsnappen aan een dreigende massasprint. Samen met Dylan van Baarle reed hij zelfs even vooruit. Ook Dumoulin en Oomen probeerden tevergeefs  weg te komen in de slotfase.

Sterke ploeg
De Sunwebrenners hielden in de slotfase Sinkeldam voor in de groep zodat hij de sprint vroeg kon aangaan en daarmee o.a. de sneller geachte Goenewegen achter zich liet.

Reactie van Mike
"Aanvankelijk heb ik de koers hard gemaakt. Ramon had namelijk al aangegeven dat hij  wilde sprinten als dat mogelijk was. Wegrijden lukte vandaag niet echt, doordat de wegen daarvoor te gemakkelijk waren. Toen we in de laatste ronde weer 't Peeske opreden, heb ik nog een keer geprobeerd de wedstrijd hard te maken. Daarna wilde ik Ramon nog eens bijstaan. Het was echter te hectisch in die finale en ik miste toen ook de frisheid hiervoor. Uiteindelijk bleek dat geen enkel probleem, want Ramon behaalde een mooie overwinning!"

Back to Top