Peter Sagan heeft in de Ronde van Zwitserland de achtste etappe gewonnen. Hij was na een 100 kilometer lange rit start en finish in Schaffhausen de sterkste renner in de sprint. Hij klopte de Italianen Sacha Modolo en Matteo Trentin.

Vluchters strijden om bergtrui
Een dag voor het einde kregen de renners acht rondjes van 12,5 kilometer voorgeschoteld. De wedstrijd kende een klassiek koersverloop. Vier renners kozen vanaf de start voor de aanval. Met Nick van der Lijke was er één Nederlander van de partij. Hij had onderweg gezelschap van Jaco Venter, Jelle Wallays en Lasse Norman Hansen. De Noor Hansen en Van der Lijke vochten een duel uit om de bergtrui, waarin de Deen zich het sterkst toonde. 

Mike laatste helper voor Matthews
De vluchters zouden het niet tot het einde volhouden. Op 13 kilometer van het einde volgde er vlak voor het ingaan van de slotronde een hergroepering. Dat was ook het laatste moment dat we Mike met kopman Matthews in beeld zagen. Tijdens de laatste beklimming van de dag opende Matthews met een versnelling de finale. Even wisten een paar renners zich af te scheiden, maar zij slaagden er niet in voorop te blijven. Een uitgedund peloton zou gaan sprinten om de dagzege. Sagan won deze sprint, waardoor hij zijn tweede ritzege in deze ronde kon boeken. Mike klasseerde zicht als 53e in de tweede groep.

Mike: "Ik zat bij het ingaan van de laatste ronde netjes vooraan, maar op die klim kon ik net niet mee. Ik was de laatste van ons team om Michael bij te staan. En toen moest hij het dus zelf doen. Morgen is het de laatste dag hier in Zwitserland met een tijdrit van 28,6 kilometer. Het profiel is glooiend (hoogte tussen 400 en 600 meter). Een écht resultaat zal er waarschijnlijk niet in zitten, omdat er best veel goeie tijdrijders zijn. Ik moet morgen bekijken hoe het gevoel is, omdat vandaag ook weer 2,5 uur volle bak was. Het lijkt op tv wellicht gemakkelijk. Maar dat is het écht niet!"

In de top van het algemeen klassement verandert er niets. Simon Špilak blijft aan de leiding. Ook Mike bleef op deze plaats in het klassement, namelijk 65e.