Laatste dag in Californië nog lastig

De laatste rit in de Amgen Tour of California zag er op papier gemakkelijker uit dan die uiteindelijk was. De rit had veel daalkilometers en slechts drie beklimmingen. In de beginfase veel ontsnappingen, maar de koplopers werden steeds weer teruggepakt. Uiteindelijk ontsnapten toch zes koplopers met Lachlan Morton, die negende in het klassement stond.

Flink tempo LottoNL-Jumbo
De top van de laatste klim lag op ongeveer 40 kilometer van de meet. De LottoNL-renners van leider George Bennett maakten in die klim flink tempo en het peloton verbrokkelde in verschillende stukken. Veel sprinters werden gelost en daardoor al uitgeschakeld voor eventuele winst in een sprint in Pasadena. De koplopers hielden uiteindelijk 22 seconden over op het eerste peloton en Evan Huffman won zijn tweede rit in deze Ronde van Californië. George Bennett kwam in dat peloton over de finish en zag zijn – in de tijdrit veroverde – leiderstrui niet meer in gevaar komen. Hij boekt daarmee zijn eerste profoverwinning in zijn loopbaan. Hij schrijft daarnaast historie door voor de eerste Nieuw-Zeelandse WorldTour-eindzege ooit te zorgen.

Klassementen
Mike werd 41e op 53 seconden. In het eindklassement steeg hij nog naar de 53e plaats op 44 minuten en 36 seconden van ex-ploegmaat Bennett.

Mike: "De rit was nog behoorlijk lastig. Het viel nooit stil. Vooral niet toen de zes renners wegreden. En die Morton mocht natuurlijk niet te veel ruimte krijgen. Op het laatste klimmetje werd ik bovenop net gelost met Alexander Kristoff en nog enkele renners. Op het einde werden we nog ingerekend door de groep met Marcel Kittel. Ik ben tevreden over mijn niveau hier in Californië. Dat zie je niet aan de uitslagen, maar vooral bergop kan ik langer mee en daarover ben ik content. Nu weer goed trainen en dan in de Ronde van Zwitserland weer een stapje erbij."

Back to Top