Weinig moraal zonder tijdritfiets

Het zesde etappe van de Amgen Tour of California werd gewonnen door Sky-renner Jonathan Dibben. De Brit liet over de 24 kilometer een tijd noteren van 28 minuten en 27 seconden en was daarmee zeven seconden sneller dan Brent Bookwalter. De verrassing kwam van George Bennett. Met zijn vierde plaats nam de LottoNL-Jumbo renner de gele leiderstrui over van Rafal Majka.

Niel leuk, wel mooi!
Mike kwam met een tijd, die 3 minuten en 19 seconden langzamer was dan die van Dibben, terecht op een 100e plaats. Op Strava was af te lezen dat hij daarmee een gemiddelde haalde van 44,7 kilometer per uur. De tijdrit werd verreden nabij Big Bear Lake, een plaatsje op een hoogte van 2052 meter. Mike: "Het was op hoogte, maar wel op een mooi parcours. Omdat ik niet kon beschikken over een tijdritfiets was het natuurlijk minder leuk. Na een kleine opwarming heb ik gewoon hard doorgereden."

Laatste etappe
De laatste en zevende rit gaat van Mountain High naar Pasadena met een lengte van 125 kilometer. Na een afdaling vlak na de start wel nog twee beklimmingen van tweede categorie en één van derde categorie. Misschien wel kansen voor Mike om mee te zijn in een ontsnapping. "Ja, misschien wel. Het is zeker een mooi ritje, maar een sprint in Pasadena is zeer waarschijnlijk."
De uitzending op Eurosport 1 begint om 21.00 uur. Ik zou zeggen, kijken!

Back to Top