Tevredenheid na koninginnerit Mount Baldy

Mike klonk uiterst tevreden na de finish op de Mount Baldy, de slotklim van acht kilometer tegen een 9%. Enerzijds omdat hij kopman Sam Oomen heel lang kon bijstaan en anderzijds omdat hij lang deel uitmaakte van de groep, die steeds meer renners zag afvallen. Mike zat nog mee, toen bijna zeventig renners waren 'gedropt'.

 


Mike: "De etappe was écht lastig. In de eerste beklimming snel na de start ontsnapte een flinke groep (uiteindelijk 15 renners, red.). En wij hadden met Lennard Hofstede opnieuw de juiste man mee. Want op die manier kon hij in de finale wellicht Sam Oomen van dienst zijn. De LottoNL-Jumbo renners begonnen op veertig kilometer voor de streep aan de finale. Op Glendora Mountain kon ik overleven in een groep van ongeveer 35 renners. Ik hield me in die fase vooral bezig met het uit de wind houden en positioneren van Sam. Op zo'n vijftien kilometer van de meet pakten we de kopgroep terug en werd er ook versneld. Ik moest toen passen, waarna Lennard de taken van mij overnam. Snel genoeg daarna begon de lastige klim naar Mount Baldy. Toen uitgebold voor zover dat kan op een klim van 7,5 kilometer aan 9 procent."

Uitslag en klassementen
De zwaarste etappe werd uiteindelijk gewonnen door Andrew Talansky. De Amerikaan van Cannondale-Drapac was op de slotklim de sterkste sprinter van de favorieten. Talansky liet Rafał Majka en George Bennett achter zich. Majka behoudt wel zijn gele leiderstrui. Een ijzersterke Sam Oomen (Team Sunweb) werd knap zesde op slechts twintig seconden. Mike kwam als 39e binnen op 10 minuten en 30 seconden. In het algemeen klassement staat hij nu op een 56e plaats op 41:10 minuten

Tijdrit
Morgen staat in Big Baer Lake een vlakke tijdrit op het programma over 24 kilometer. Mike: "Dat wordt gewoon hard rijden. Ik heb geen tijdritfiets mee." Op zaterdag is dan de laatste en zevende etappe, een rit over 125 kilometer.

Back to Top