Mike sprint naar 10e plaats in Morro Bay

De derde etappe had een kort verhaal. De rit ging van start in Pismo Beach en eindigde na 187 kilometer in Morro Bay. Mike sprintte in de oplopende finishstraat naar een tiende plaats, ook Mikes ploegmaat Ramon Sinkeldam zorgde voor een top tien klassering, hij werd achtste. Peter Sagan won de rit. Er stond geen maat op de wereldkampioen van Bora-Hansgrohe.

Kort wedstrijdverhaal
Van de oorspronkelijke kopgroep van vijf renners bleef Ben Wolfe (Jelly Belly p/b Maxxis) het langst over. De Amerikaan, die de vroege vlucht op poten zette, werd op acht kilometer van de finish gegrepen door het peloton. Dat was ook het moment dat alle sprinttreintjes in actie kwamen. Mike zat op dat moment met Ramon Sinkeldam steeds voorin in de groep. Achter vooral de Katusha-renners positioneerde de Team Sunweb-renners zich. Mike: "Om te beginnen was het werk van Roy Curvers super. Hij zorgde ervoor dat wij in een prima positie aan de lead out konden beginnen. In één van de laatste bochten raakt Ramon mij echter kwijt, waardoor ik zelf maar sprintte. Op het einde kwam hij nog voorbij. Zodoende werd Ramon achtste en ik tiende."

Klassement
In het algemeen klassement staat Mike nu op een 84e plaats. In de vierde etappe over 160 kilometer liggen weer enkele kortere beklimmingen te wachten op de renners.De eindstreep ligt in Santa Clarita.

Back to Top