Grote tijdsverschillen in tweede rit

De tweede etappe in de Amgen Tour of California was een lastige. In een rit van 143 kilometer van Modesto naar San Jose moest na 90 kilometer de 1274 meter hoge Mount Hamilton worden beklommen. Voor deze klim van buitencategorie moesten ook al enkele andere beklimmingen werden bedwongen. Weliswaar van tweede en derde categorie, maar ideaal natuurlijk voor een afvalkoers.

Mount Hamilton zorgt voor de schifting
In de eerste zestig kilometers ontstond in twee fases een kopgroep van zes renners. Chris Hamilton zat mee namens het Team Sunweb. Op de Mount Hamilton maakte LottoNL-Jumbo flink tempo en het peloton verbrokkelde. Lotto-renner George Bennett bleef over met Rafal Majka, Ian Boswell en Lachlan Morton. De vijfde renner, Toms Skuijins viel letterlijk weg uit de kop en later zelfs uit de wedstrijd.
In laatste oplopende kilometer sprintte de Pool Majka net iets sneller dan Bennett. De andere twee koplopers zaten op een kwart minuut. Robert Gesink en Sunweb-kopman Sam Oomen werden respectievelijk vijfde en zevende. Zij zaten in de eerste achter volgende groep.

Plaats 79 in de daguitslag
Mike kwam als 79e over de streep. Hij had een achterstand van 17 minuten en 45 seconden. De bus van Mike en consorten bestond uit bijna veertig renners. In het algemeen klassement staat Mike nu op een 87e plaats.


Mike: "In het begin regende het aanvallen. Ik zat zelf één keer mee met een gevaarlijke groep van ongeveer 20 renners. Als team zaten we eigenlijk ook altijd mee. Chris Hamilton zat mee in de definitieve vroege vlucht. Toen echter op de Mount Hamilton mijn ex-ploegmaats (LottoNl-Jumbo) tempo maakt, moest ik afhaken. De koplopers werden toen ook bijna gegrepen. Ik kwam in een kleinere groepje terecht en wij zijn rustig doorgereden. Later kwam er nog een groep terug, waarin we ook zijn geëindigd. Morgeb is het weer vlak en misschien wel wind. Dus dat zo maar eens een spektakelstuk kunnen worden. Anders wordt het sprinten met Ramon (Sinkeldam, red.)"

Back to Top