Lekke band in finale van eerste rit Californië

Het zat nog niet mee voor Mike in de eerste rit in de Amgen Tour of California. Op zes kilometer van de meet reed hij lek. Mike kwam daardoor als 122e over de streep op 1 minuut en 5 seconden van winnaar Marcel Kittel. De Duitser versloeg Peter Sagan en Elia Viviani in de massasprint, die ook door de 'kenners' werd verwacht.

Wedstrijdbeeld
De eerste etappe met start en finish in Sacramento en met een lengte van 167,5 kilometer had een klassiek verloop met vier vroege vluchters De Nederlands Floris Gerts was één van de vier. Zij kregen een voorsprong van 2,5 minuut. Toen echter wat lichte waaiervorming ontstond liep de voorsprong snel terug tot 30 seconden. Het maken van waaiers lukte echter niet en de vier liepen opnieuw verder weg. Onder aanvoering van de formatie van Quick - Step Floors werden ze ruim voor de streep gegrepen. Op de drie plaatselijke omlopen vloog het tempo de hoogte in en werd Kittel voorbeeldig gelanceerd. Hij wordt daarmee ook de eerste leider in Californië

Lekke band
In de plaatselijke ronde reed Mike dus lek. Mike: "Ik kwam terug en kon zelfs nog wat opschuiven. Maar mijn werk doen voor Ramon Sinkeldam was onmogelijk. Toen ben ik weer uitgestuurd. Deze eerste dag was rustig. Het gevoel was niet veel anders als op andere eerste dagen van een meerdaagse wedstrijd."
We vroegen Mike ook naar zijn jetlag, omdat de ploeg slechts drie dagen voor de wedstrijd afreisde naar de Verenigde Staten van Amerika. "Het voelt als best goed. Met het jetlag protocol van de ploeg heb ik al veel kunnen opschuiven in het ritme thuis. Met deze dagen hier in Amerika erbij gaat dat allemaal prima.", aldus Mike

Tweede etappe
De tweede rit van Modesto naar San Jose over 144 kilometer wordt heel wat lastiger. In de etappe drie colletjes van tweede categorie, één van derde categorie en na 97 kilometer een klim van 'hors categorie (1274 meter)'. Mike: "Een mooie kans voor onze klimmers Sam Oomen, Johannes Fröhlinger en Lennard Hofstede. En misschien wel Søren Kragh Andersen."
De uitzending op Eurosport begint rond 23.00 uur (zie Twitter José Been).

Back to Top