Voor de derde maal aan de start in Tour of California

"Het is absoluut één van de mooiste koersen van het jaar, de Amgen Tour of California. Ook is het hopen op goed weer, zodat ik in deze 7-daagse koers een nieuwe stap kan maken in de vormopbouw", aldus Mike. Hij vertrok afgelopen donderdagavond richting de USA, waar morgen de wedstrijd begint.

Team Sunweb start naast Mike met de navolgende renners: Roy Curvers, Johannes Fröhlinger, Chris Hamilton, Sam Oomen, Ramon Sinkeldam, Lennart Hofstede en Søren Kragh Andersen.
Klik hier voor de volledige startlijst en informatie.

Routeschema
De Tour of California is dit jaar voor het eerst een WorldTour koers. Hij bestaat uit een vlakke eerste etappe, een individuele tijdrit over 24 kilometer op de zesde dag, drie heuvelachtige ritten en de lastige rit naar de Mont Baldy op donderdag 18 mei. Deze vijfde dag zal belangrijk worden voor de klassementsrenners. De etappes zijn zeker niet lang, minimaal 124 en maximaal 187 kilometer.

Voorgaande edities
In 2016 werd Mike 37e in het eindklassement en werd hij vierde en dertiende in respectievelijk de zevende en tweede etappe. De Fransman Julian Alaphilippe won de wedstrijd. Hij ontbreekt dit jaar op de deelnemerslijst omdat hij een week geleden is geopereerd aan zijn knie. In 2015 werd Mike 66e, maar mocht ook al een negende en zestiende plaats in een etappe laten noteren. Toch een teken dat sommige etappes hem goed liggen. De Amerikaanse wedstrijd heeft al mooie winnaars opgeleverd. Zo won Robert Gesink in 2012, Bradley Wiggins in 2014 en Peter Sagan in 2015.

Eurosport 1
De wedstrijd is te volgen via de Tour of California-app. Maar ook de laatste twee koersuren worden rechtstreeks uitgezonden op Eurosport 1. De finish is in verband met het tijdsverschil 's-nachts, tussen 00.30 en 01.15 uur. We hopen iedere ochtend een update te kunnen plaatsen, met een reactie van Mike. 

Back to Top