Finanzplatz weer voor Kristoff

Door een sprintoverwinning van een klein peloton heeft Alexander Kristoff  voor de derde maal  Rund um den Finanzplatz op zijn naam geschreven. Op de eindstreep in Frankfurt liet hij teamgenoot Rick Zabel achter zich. Jasper Stuyven legde beslag op de derde plaats.

Met een vijfde plaats was Pim Ligthart (Roompot) de beste Nederlander. Sunweb-kopman Matthews werd 15e.

Regen en nog meer regen
Het beeld van de wedstrijd werd bepaald door acht vroege vluchters die bijna tweehonderd km in de plenzende regen met ruime voorsprong het peloton vooraf gingen. In deze kopgroep zaten drie landgenoten: Brian van Goethem (Roompot), Twan Castelijns (Lotto-Jumbo) en Peter Koning (Aqua Blue).

Klein peloton sprint in Frankfurt
Bij een beklimming op een zeventig km van de streep zagen we Mike in het peloton zitten. Nadat door ploegen als Katusha en Bora de vluchters waren teruggehaald, bleef er slechts een kleine groep – zonder Mike – over die kon sprinten voor de zege.


Ploegenvoorstelling in Frankfurt: Sunweb met Mike

Mikes naam komt niet voor in de uitslag. "Aangezien er in Frankfurt nog enkele plaatselijke ronden waren van slechts 3 km, namen de juryleden iedereen iedereen uit koers die meer dan drie minuten achterlag. Dat gold ook voor onze groep van een man of twintig. Het was bovendien zo koud in die regen dat ik ook geen moraal had om daar nog rond te rijden. 

Back to Top