Mike hervat wedstrijdprogramma in Frankfurt

Maandag staat Mike  in Frankfurt weer aan de start van een koers op Word Tour-niveau Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt. Na Parijs-Roubaix vermeldde het programma van Mike een korte rustperiode.

Afgelopen week heeft hij zich in  Mallorca voorbereid op het vervolg van zijn wegseizoen.

Klassieker
De totale lengte van de Duitse klassieker – vroeger Rund um den Henninger Turm genaamd – is bijna 216 kilometer. Deze wedstrijd die sinds dit jaar de status Word Tour heeft, wordt vanaf 1962 verreden op 1 mei, de Dag van de Arbeid.

Nederlanders
Vorig jaar kwam Kristoff als eerste over de eindstreep. De laatste Nederlandse overwinning is die van Karsten Kroon in 2008. Ook in 2004 waren de bloemen voor hem. Knetemann won in 1977, Schuiten in 1975, Beugels in 1968.

Informatie over de wedstrijd: http://www.eschborn-frankfurt.de/de/home/ en http://www.procyclingstats.com/race.php?id=170961&c=2
Deelnemers: http://www.procyclingstats.com/race/Eschborn-Frankfurt_Rund_um_den_Finanzplatz_2017_Startlist

Tv
De Duitse zender hrfernsehen zendt de hele wedstrijd live uit. Eurosport 2 geeft vanaf 15.00 uur een liveverslag.

"Voor onze Duitse ploeg is het een zeer belangrijke koers", zegt Mike. "Het is immers de eerste Duitse World Tour-rit van het jaar. Mijn rol is nog niet bekend, maar Michael Matthews zit ook in ploeg en dus zal het wel belangrijk zijn dat we ervoor kunnen zorgen dat hij echt mee kan sprinten. Aangezien het een lastige koers is, moeten we in de wedstrijd gaan bekijken hoe we het gaan aanpakken om Michael in een goede positie te houden."

Back to Top